Kultúra

2015.04.16. 14:29

Fellépnek a Honvéd táncosai is a gálán

Dunaföldvár - A tánc világnapja alkalmából a dunaföldvári Ördögszekér Táncegyesület szervezésében gálaműsorra hívják a műfaj kedvelőit.

L. Mészáros Irma

Az április 26-án, vasárnap 18 órakor a városi Művelődési Központban tartandó esten fellépnek a Honvéd Táncműhely és a Varidance csoport tagjai.

A Honvéd Táncműhely előadásában az elmúlt évben nagy siker volt Dunaföldváron a Bár emlékezete maradjon meg című darab. A Varidance most lép majd fel először a városban. A csoport a néptánc tradicionális elemeit különböző táncstílusokkal (többek közt a sztepp, hiphop, kortárs) és más műfajokkal (mint a cirkusz, színház, film) ötvözi, s így modern, különleges, egyedi stílussá varázsolja.

Amint az Ördögszekér Táncegyesület egyik vezetője, Appelshofferné Rabóczki Anikó elmondta, a rendezvénnyel arra törekszenek, hogy bemutassák a táncműfaj sokszínűségét. Az elmúlt évben a helyi csoportok kaptak fellépési lehetőséget, az idei gálán olyan hivatásos táncegyüttesek műsorát láthatják a nézők, amelyek a tánc különböző megjelenési formáiban alkotnak.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!