Kultúra

2017.01.31. 17:10

Férfi és nő örök párharca - Sikergyanús darab a Bartókban

Dunaújváros - Off-Broadway sikerdarab próbáit kezdték meg kedden a Bartók Kamaraszínházban.

Balla Tibor

Az Ájlávjú... de jó vagy, légy más című jókedvű musical revü a világ egyik legrégebbi és legtöbbet játszott Broadway-musicalja, amelynek magyarországi ősbemutatóját 2004-ben a Madách Színházban tartották, azóta is többször feltűnt a hazai színházak repertoárjában, időnként Te édes, de jó vagy, légy más címmel is.

Kovács Yvette Alida látványtervező és Szente Vajk rendező mutatja be a díszlet makettjét a résztvevőknek

Szente Vajk, a darab rendezője az olvasópróbán bevallotta, régi szerelme ez a darab, amely annak ellenére, hogy húszéves már, de nem járt le a szavatossága . Véleménye szerint a párkapcsolatok esszenciája van ebben a darabban, tulajdonképpen már a címben is, hiszen azt sugallja, hogy: tökéletes vagy, változz meg! Azt mondja, a darab a párkapcsolatról szól, amely elkezdődik az első pillanattól, és az öregkorig tart. A szerelem ívét mutatja be nagyon sok szereplőn keresztül. Ám mégsem egy monstre szereposztású előadásra kell számítanunk, hiszen a musicalban, amelynek szövegkönyvét és a dalszövegeit Joe DiPietro írta, zenéjét pedig Jimmy Roberts szerezte, Fábri Péter fordításában mindössze négy színész játssza el. Az előadásban feltűnő ötvennégy szerepet Ágoston Kati, Auksz Éva, Juhász Levente és Derzsi György formálja majd meg, módot adva maguknak a színészi virtuozitásra.

Az egyik vendégként fellépő színész, Juhász Levente (balra) és a két igazgató, Sipos Imre és Őze Áron a darab
olvasópróbáján. A szereplők és a színház dolgozói megismerkedhettek a díszlet- és jelmeztervekkel.
Fotó: Zsedrovits Enikő


A rendező szerint ez a darab sikerének egyik kulcsa. A másik, hogy olyan történeteket mutat be, amelyek mindannyiunké, amelyek találkoznak az életünkkel. Mindemellett elragadóan jó a zenéje . Ennek kidomborításában nagy segítség lesz Erős Csaba zenei vezető, aki nem először találkozik már ezzel a feladattal. Az előbbieket bizonyítandó, Szente Vajk hozott magával egy CD-lemezt is, egy korábbi magyarországi bemutató hanganyagát, és már a darab olvasása közben meghallgatták a színészek a zenei betéteket, és ráérezhettek annak hangulatára. A végleges előadásban élő zenekar közreműködik majd, akiket látni is fog a közösség. A színészek a díszlet- és jelmezterveket is megtekintették.



Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!