Kultúra

2017.07.04. 15:50

Szép sikereket értek el a zeneiskola harmonikásai

Remek sikerekkel tért haza a paksi nemzetközi harmonikafesztiválról a zeneiskola különítménye.

Szabó Szabolcs

"Az Ifjú Harmonikásokért" Alapítvány 2006 óta, évente szervezi meg a Paksi Harmonika Fesztivál, ahol az ifjú tehetségek mellett országos ismertségű hazai és neves külföldi előadók lépnek fel. Emellett számos szakmai fórum és mesterkurzus is várja a zenei találkozó résztvevőit. A június 29. és július 1. közt zajlott idei seregszemlén Juhos Melinda művésztanár vezetésével ott volt a Sándor Frigyes Zeneiskola különítménye is. Az ifjú dunaújvárosi harmonikások remek eredményekkel és élményekkel tértek haza a Tolna megyei városból. A DH-nak a harmonikásokat felkészítő pedagógus, Juhos Melinda beszélt a részletekről: - Hasznos volt számunkra ez a három nap, hiszen fontos tapasztalatokat szereztek a fiatalok, másrészt pedig kiváló koncerteket is hallhattak meghatározó zenészek előadásában. A találkozó zsűrielnöke Artyom Nyizsnyik (Oroszország) volt, fellépett Gorka Hermosa Sanches (Spanyolország) és Jovica Djordjevic (Ausztria) is. A rendezvény gálakoncertjén Orosz Zoltán harmonikaművésszel együtt olyan zenei kiválóságok léptek színpadra, mint a Kossuth-díjas ütőhangszerművész, Horváth Kornél és a basszusgitáros Lattmann Béla. Orosz Zoltánnal a mi kis küldöttségünk is találkozott. Örömteli, hogy szép sikerrel zártuk a fesztivált. A korosztályos egyéni fellépők között ezüst minősítést szerzett Vári Gergely Péter, és bronz minősítést kapott produkciójáért Szloboda Balázs. Kamarazene kategóriában zeneiskolánk harmonika kvartettjének előadását pedig ezüst minősítéssel jutalmazták. Büszkék vagyunk rá, hogy sikerült egy arany minősítést is begyűjtenünk, ezt a Harmonika Zenekar kapta Szabó István Anna Frank című kortárs darabjának nívós előadásáért.

A zenekar tagjai: Szmodics Levente, Szloboda Balázs, Kovács Renáta, Orgovány Zoltán, Csuka Marcell, Kiss Péter, Juhász Nikolett, Tönkő Máté, Vári Gergely Péter, Tóth Eszter, ütős hangszeren az együttest kísérte Szabó Levente. A fesztiválon meghívást kaptak a pulai harmonikatalálkozóra is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!