Kultúra

2015.03.11. 18:01

Farkas Mihályra emlékeznek

Dunaújváros - A közelmúltban elhunyt Farkas Mihály festőművészre emlékeznek barátok, pályatársak pénteken este a Kamara Galéria új kiállításának megnyitóján.

Szabó Szabolcs

 

A tavalyi év végén mutatkozott be a Dunaújvárosi Főiskolán a Kör ´74 művészeti csoport régi-új kiállítása.

A tárlat március 13-án, pénteken 18 órától ismét látható lesz a Kamara Galériában, ám a kiállítók között már nem lehet ott a közelmúltban elhunyt neves festőművész, Farkas Mihály. Pályatársai, kollégái, tisztelői, barátai pénteken este rá is emlékeznek majd.

A Kör 74 kiállítását a művészcsapat (Móder Rezső, Kiss Ervin Gábor, Rozsnyai Sándor, Farkas Mihály) egyik alkotója Rozsnyai Sándor festőművész ajánlja majd az érdeklődők figyelmébe a Vállalkozók Házában.

Farkas Mihály művészetéről egy korábbi cikkében így írt P. Szabó Ernő művészettörténész: Farkas Mihály teszi, ami a dolga: öntörvényű művész. Minden képéről személyes lénye árad felénk. Művei egyediek, felismerhetőek, el nem téveszthetőek. Képei teli vannak a világ dolgain való tűnődéssel. Harmonikusak és borongósak, földhözragadtak és légiesek, líraiak és drámaiak, mint a körülöttünk lévő világ.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!