Kultúra

2016.04.13. 17:25

Fotók, szabad szellemben

Baracs - Fiatal tehetségek találtak otthonra a hétfőn 17 órakor a Baracsi Faluház klubtermében: a Rudas Közgazdasági Szakközépiskola diákjai nyitottak tárlatot.

Dunaújvárosi Hírlap

Immáron ötödik alkalommal bemutatkozó társulat vándorkiállításán szabad szemmel és felfogással készült fotókat láthatunk. A tárlat baracsi állomásán Mocsirán Tünde, Csókás Marcella, Kőhalmi Ildikó, Jónás Anett, Erdős Viola, Turcsán Fruzsina, Novák Renátó és Nagy Péter munkáit láthatjuk. A megnyitón Horváth László, a Dunaújvárosi Hírlap mezőfalvi tudósítója kiemelte: a fotózás a pillanat művészete. Azé a pillanaté, amit nem, vagy csak kevesen vesznek észre. Megállítani az időt, rácsodálkozni, mi mellett rohanunk el nap, mint nap. Ez a fő feladata annak, aki nemcsak öncélúan veszi nyakába a gépet, hanem másoknak is mutatni akar a mindennapok csodáiból.

Novák Renátó, Turcsán Fruzsina, Kőhalmi Ildikó, Csókás Marcella, Horváth László, Mocsirán Tünde, Jónás Anett és Nagy Péter a megnyitón Fotó: Amatőr felvétel

- A mai eseménynek azt az alcímet is adhatnánk: huszonnégyszemközt fiatal fotósokkal. Kérdezhetnék, miért huszonnégy szem, hiszen az itt megjelent nyolc alkotónak összesen csak tizenhat van? Kevesen gondolnak rá, de a fotósoknak eggyel mindig több szemük van, ez pedig a kamera lencséje. Ezen az apró nyíláson át kell kifejezni érzelmet, közölni valót. Hogy sikerült-e ezt a célt elérni? Erre már válaszként szolgált az elmúlt időszak kiállításainak története, és remélhetőleg válasz lesz a mostani is - hangsúlyozta kollégánk az ajánlójában. Az ünnepélyes felvezetés befejezéseként a kiállító diákok és társaik - kapcsolódva a költészet napi rendezvényekhez - zenés, verses előadással zárták a kiállítás megnyitóját.

Baracson az év elején elhatározták, hogy a magyar kultúra éve alkalmából kéthetente érdekes és színes programmal kínálják a község lakosságát. A hétfőn megnyílt, fiatal fotósok kiállítása méltón illeszkedik a nívós sorozatba.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!