Kultúra

2017.06.27. 16:00

Francia családi csoport jött Perkátára

Franciaországból érkezett egy családi csoport a Perkátára, hogy együtt töltsenek magyar barátaikkal pár kellemes napot. Élményekben gazdag programot állítottak össze számukra partnereik.

Horváth Dóra

Szombaton megérkezett Perkátára francia testvértelepülésük, Saint-Maximin családi csoportja, hogy itt töltsenek pár napot magyar barátaiknál. A kapcsolat a két település között immár több mint negyed évszázada fenn áll - tavaly ünnepelték a 25. évfordulót.

Az önkormányzat színes programokat állított össze a vendégeknek. A szombati nap során Budapesten az ecseri úti piacot, a Wekerle-telepet, továbbá a Margitszigetet látogathatták meg. Az este sem telt el élmény nélkül: az Agárdi Popstrand egy koncertjén vehetett részt a francia csoport. Vasárnap Perkátát ismerhették meg közelebbről a vendégek, azon belül is a település fő profilját, a mezőgazdaságot. Helyi vállalkozókkal, gazdákkal, pálinkafőzdével és magán régiséggyűjtővel találkozhattak az eseménydús délután során, amelyet közösen elfogyasztott vacsora zárt. A fogadáson elsőként Somogyi Balázs, Perkáta polgármestere mondott köszöntő beszédet. Megemlékezett a két település kapcsolatáról, arról, hogy nem csak az örömöt, hanem a bánatot is megosztják egymással.

Ezt követően átadta a családoknak az önkormányzat ajándékcsomagját, így köszönve meg, hogy Perkátára látogattak. Őt Serge Macudzinski, Saint-Maximin polgármestere követte, aki megköszönte a szíves vendéglátást. Utána a francia családok ajándékozták meg a fogadóikat különleges, hazai csemegékkel.

Saint-Maximin családi csoportja máig tartózkodik az országban. Ez idő alatt a környék nagyobb üzemeibe is ellátogattak, valamint megtekintették a táci Gorsiumot és a Balatont is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!