Kultúra

2016.06.08. 19:05

Gárdonyis táncos sikerek ismét

Dunaújváros - A hét végén tartották Üllőn a EurOpen Modern Dance Championship rendezvényt, vagyis a modern táncok Európa Kupáját, melyen a Gárdonyi Géza Általános Iskola ifjú táncosai kiválóan szerepeltek.

Balla Tibor

Az esemény fajsúlyát jellemzi, hogy a vetélkedésen hat ország: Izland, Ciprus, Románia, Szerbia, Szlovákia és Magyarország 1300 versenyzője mérte össze tudását. A három napos versenyen több mint 500 versenyszámot láthatott a közönség és a szaktekintélyekből álló zsűri Fantasy, Dance Show, Kortárs-Modern, Street Dance, Disco, Free Show, Akrobatikus Show és Open kategóriákban.

Tóth-Varga Zsuzsanna és Tóth Boglárka növendékei nyugodtan mondhatjuk, hogy arattak a versenyen, hiszen öt első és három második hellyel tértek haza az európai szintű megmérettetésről.

Az eredmények:

Jakubik Beatrix Melissza a Csalogány és rózsa című koreográfiával Fantasy gyermek szóló kategória I. hely, Ragács Kincső Álruhában című koreográfiával Fantasy kamasz kategória I. hely, Bornai Andor Márk és Theisz Zoé Fantasy mini duó kategóriában a Csiri és Azúr koreográfiával I. hely, Tóth-Varga Bettina és Vén Levente az Ének az esőben című koreográfiával Dance Show duó kategóriában I. hely, A Most című koreográfia az Open csoport kategóriában I. hely

Bedőcs Réka és Birkás Dóra az Utolsó emlékeink című koreográfiával kamasz Dance Show duó kategóriában II. hely, A Csak egy rózsaszál című koreográfia Open csoport kategóriában II. hely, A Kendők és torreádorok című koreográfia Open formáció kategóriában II. hely

A Titeket is haza vártak című koreográfia a Fantasy csoport kategóriában III. hely

Kattári Dóra és Réz Véta a Pinochio és Giepetto című koreográfiával Showtánc gyermek kategóriában IV. hely, László Nikoletta Gyermek showtánc kategóriában az Egy régi padlás titkai című koreográfiával V. hely.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!