Kultúra

2016.05.13. 16:20

Gárdonyisok táncsikere - Az Európa-kupára kijutottak részt vehetnek a világbajnokságon is

Dunaújváros - Arról már beszámoltunk, hogy a Gárdonyi Géza tagiskola Tóth Boglárka és Tóth-Varga Zsuzsanna irányította diáktáncosai kijutottak az Európa-kupára.

Balla Tibor

Tóth Boglárkától megtudtuk, annál is inkább nagy siker ez, mert a többfordulós versenyen induló egyesületekkel szemben, nekik csak heti nyolc táncórájuk van az órarendbe beépítve. Rengeteg munka van egy ilyen eredmény mögött, hiszen ahhoz, hogy szólóban, duóban és csoportban is szülessenek új koreográfiák, már az előző évben elkezdenek dolgozni rajta.

Akik kijutottak az Európa-kupára: Perczel Amira, Varga Viktória, Ragács Kincső, Birkás Dóra, Forgács Krisztina, Kéri Viktor, Puskás Bálint, Muhari Zsófia, Veingertner Adrienn, (Felső sor) Baranyi Lili, Saly Bernadett, Stocker Abigél, Réz Véta, Ádám Gréta, Gazsi Georgina, Fábián Lilien, (Középső sor) Bornai Andor Márk, Theisz Zoé, Jakubik Beatrix, Kattári Dóra, László Nikolett, Vén Levente. (Alsó sor) Hiányzik a képről: Baranyi Kata, Bedőcs Réka, Tóth-Varga Bettina, Pottondi Judit

A Modern Tánccsoportok Magyarországi Szövetségének (MTMSZ) ez a versenye rangosnak mondható, hiszen nagyon sok, nagyon magas művészi színvonalat képviselő egyesületet tudhat tagjai között. Van olyan debreceni egyesület, amely kétszáz olyan gyereket visz egy versenyre, akik délután is próbálhatnak. Lélekben is készülnek, hiszen a lehetőségek közt a siker éppúgy benne van, mint a kudarc. Ez egy nagyon jó éve volt a Gárdonyi iskolának, szinte csak dobogós helyezéseket hoztak, ám messze nem biztos, hogy mindig így lesz. Az Európa-kupán olyan nemzetek is jelen lesznek - Ciprus, Montenegró, Szlovénia, Ukrajna -, akikről nem tudható, milyen színvonalat képviselnek. Mindemellett van esélye annak, hogy akár a Tóth Boglárka, akár a Tóth-Varga Zsuzsanna keze alatt működő táncosok jól szerepeljenek.

Egy fajsúlyos sikert már mindenképpen bezsebeltek, az MTMSZ döntése alapján akik kijutottak az Európa-kupára, helyezéstől függetlenül résztvehetnek a világbajnokságon is.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!