Kultúra

2017.04.10. 20:10

Görög táncházban tanulták a szirtaki alapvető lépéseit Mezőfalván

Mezőfalva - Közel negyvenen ropták a táncot a temperamentumos déli zenére a művelődési házban.

Horváth László

Március utolsó munkanapján, pénteken különleges szórakozás várta a népi dallamok és a hozzá tartozó táncok kedvelőit. A Mezőfalvi Német Nemzetiségi Önkormányzat és a Kiss Kálmán Művelődési Ház múlt hónapban útjára indított táncházi rendezvénysorozatának második alkalmában a görög tánclépések elsajátításához kaptunk szakavatott segítséget.

Sütő Attila régi, mezőfalvi táncos útmutatása alapján közel negyvenen tanulták múlt héten pénteken a görög tánc lépéseit
Fotó: Horváth László

Sütő Attila és néhány régi, mezőfalvi táncos vezetésével igazi mediterrán hangulat kerekedett, amikor körbe kapaszkodva szirtakit és további, a görög táncházakban kedvelt lépéseket gyakorolhattak a megjelentek. A szervezők a jó tapasztalatok alapján tovább folytatják a népek, kultúrák táncait megismertető sorozatot - tudtuk meg a helyszínen.

A rendezvény talán egyik legnagyobb értéke, hogy a gyakorlatban is részesei lehetünk Magyarország sokszínű nemzeti kultúrájának.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!