Kultúra

2016.12.07. 17:55

125 év közlekedési eszközeit láthatják

Perkáta - Az elmúlt 125 év közlekedési eszközeit mutatja be a nemrég megnyílt kiállítás Perkátán. Fényképek és játékok tekinthetők meg.

Horváth Dóra

A közelmúltban nyílt meg Perkátán a 42. Állomás Kulturális Egyesület valamint a Perkátai Kínai Központ Nonprofit Kft. közös kiállítása, amely a 125 év közlekedési eszközei gyermekszemmel elnevezést kapta.

Bogó Anikó alpolgármester és Rajcsányi László a megnyitón Fotó: Horváth Dóra

A gazdag képanyag mellett Rajcsányi László, a Perkátai Gyűjtemények vezetőjének tulajdonát képező régi kerékpárok, fa rollerek is láthatók a tárlaton, hogy teljesebb képet kapjunk az elmúlt kor közlekedési eszközeiről. A fotók gyerekeket is bemutatnak, akik kisautón, fa hintalovon, gördeszkán mosolyognak a közönség felé. Az első kép 1891-ben készült.

A kiállítást advent második vasárnapján Bogó Anikó, Perkáta alpolgármestere nyitotta meg. Bemutatta az általa nagyra becsült kiállítást az érdeklődőknek, méltatta Rajcsányi László kiemelkedő munkásságát, akinek nem csupán járműtechnikai gyűjteménye van, hanem egyebek között hely-, rádió- és technikatörténeti gyűjtőmunkájáról is beszámol a honlapján. A jövőben több hasonló együttműködés is várható a kiállítást berendező egyesület és a kínai központ között.

A 125 év közlekedési eszközei gyermek szemmel című tárlat januári 6-ig tekinthető meg a perkátai Győry-kastélyban az intézmény nyitvatartási idejében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!