Kultúra

2014.08.01. 18:40

Nemes Ferenc, Kiss Ervin Gábor és Móder Rezső kiállítása

Dunaújváros - Komoly érdeklődés mellett mutatkozott be Nemes Ferenc, Kiss Ervin Gábor és Móder Rezső egyéni kiállítása pénteken este a Kortárs Művészeti Intézetben.

Szabó Szabolcs

Három remek kiállítással nyitotta augusztusi sorozatát pénteken este a Kortárs Művészeti Intézet. – Hosszú estére számíthatnak – jövendölte a nagy hármas megnyitás első epizódja előtt Deák Nóra, a Kortárs Művészeti Intézet vezetője, aki egyben Nemes Ferenc „haladék" címmel bemutatkozó kiállításának kurátoraként is szólt a KMI pincegalériájában összegyűlt sokasághoz. Így tett ajánlójában Kozák Csaba művészeti író is, aki kifejtette, Nemes új tárlata pontos képet ad a művész pályájáról.

Telt ház előtt mutatkozott be pénteken este a Kortárs Művészeti Intézetben Nemes Ferenc, Kiss Ervin Gábor és Móder Rezső kiállítása. Haladék, Lábadozó képek, Erőtér Etűdök. Fotók: A szerző.

Tízpercnyi sörszünet után már a Kortárs kistermét töltötte meg a közönség. Kiss Ervin Gábor Lábadozó kékek címmel jelentkező kiállítását kurátorként Zsinka Gabriella, majd Boros Judit ajánlotta az érdeklődők figyelmébe. A tárlatmaraton harmadik elemeként a hármak legfiatalabb versenyzője, Móder Rezső az Uitz termet tölthette meg régi-új munkáival.

Az alkotó munkásságára rímelő Erőtér Etűdök című kiállításra előbb Suplicz Márton slammer hangolta a megjelenteket, majd Muladi Brigitta művészettörténész szolgált művészeti alapozóval. Sztankovics László, az önkormányzat kulturális bizottságának tagja köszöntőjében kiemelte, mindhárom jeles alkotó Pro Cultura Intercisae-díjas művész.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!