Kultúra

2015.11.11. 19:17

A muzsika hangjai

Dunaföldvár - A Mikulás ebben az évben A muzsika hangjai című musicalt is hozza a Földvári Téli Színházba.

L. Mészáros Irma

A téli színház első élményét december 7-én 19 órakor a Budaörsi Latinovits Színház Múzsák Társulata adhatja a világ színpadain és a filmvásznon is nagy sikert aratott musicallel. A muzsika hangja című amerikai zenés filmdráma dallamait jól ismerjük, generációk nőttek fel a Robert Wise rendezte filmen, amely 1965-ben öt Oscart is kapott, s azóta a musical egyik klasszikus darabjának számít. A valóságon alapuló történet karakterei remek szereplehetőséget biztosítanak. Julia Andrews, aki akkor már Oscar-díjas volt a Poppinsban nyújtott alakításáért, Mária nővérként végül örökre beírta magát a filmtörténelembe. Dunaföldváron persze nem ő énekel. A Budaörsi Latinovits Színház produkciójában az elismert művészek játsszák a főszerepeket, s rajtuk kívül közreműködnek az Országos Musical Színjátszó verseny Arany oklevél minősítésű ifjú tehetségei is.

A darab családok és zenekedvelők, kicsik és nagyon számára is élményt kínál. A cselekmény Ausztria náci megszállása idején egy kis osztrák hegyi faluban játszódik. A kolostorban élő Mária, a szép novícia életvidám egyénisége távol áll a kolostor szigorú rendjétől. A zárdafőnöknő, hogy ne ismétlődjön meg a saját sorsa, elküldi a lányt Von Trapp kapitány házába nevelőnőnek az árván maradt hét gyerek mellé. Az új élet új feladatokat, új élményeket és konfliktusokat hoz a fiatal nő számára. Sőt a történelem, a politika is beleszól mindenki életébe, és kiköveteli a morális színvallást, az emberi helytállást is.

Egy sikeres film után megnézni a színházi előadást, mindig rejt csalódási lehetőséget. Egy ötvenéves film és egy mai előadás összehasonlítása még inkább. Ezért nem is érdemes, mivel mindkettő más műfaj.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!