Kultúra

2014.07.01. 14:45

Templomban és szabadtéren is énekel majd a jubiláló BonaVox Női Kar

A hónap közepén Prágába indul a fennállásának másfél évtizedét ünneplő BonaVox Női Kar. Koncert után fellépések előtt.

Szabó Szabolcs

A múlt héten szombaton este a dunaújvárosi evangélikus templomban adott remek koncertet a fennállásának tizenötödik esztendejét is köszöntő BonaVox Női Kar.

A népszerű kórus előbb június 1-jén a helyi református templomban majd negyedikén az Óbudai Társaskör épületében lépett fel a Magyar Klarinét Együttessel közösen. A Könyves Ágnes vezette női kar július közepén már Prágában lép fel, e túráról kérdeztük a kórusvezetőt:

- Egy fesztiválszervező cég ajánlotta számunkra e lehetőséget és a kórussal úgy döntöttünk, belevágunk. Július 17. és 20. között rendeznek Prágában egy rangos zenei fesztivált, amelyre számos országból várnak kórusokat. A szervezőkkel egyeztetve a BonaVox két templomi koncertet ad majd, főként egyházi műveket megszólaltatva. Örömmel vettük, hogy a cseh fővárosban lesz lehetőségünk a kórus másik, könnyedebb arcát is megmutatni. A fesztivál szabadtéri színpadán könnyűzenei és népzenei műsorunkból is adhatunk némi ízelítőt.

A tizenöt éves BonaVox húsz fős kórusát a hozzátartozókból álló hat fős zenészcsapat kíséri majd a prágai háromállomásos miniturnén. A női kar New York várhatóan meghódítja majd a cseh fővárost is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!