Kultúra

2015.11.15. 13:57

Három fiatal alkotó Kolozsvárról

Dunaújváros - Novemberi kiadásában egy minden ízében nemzetközi kiállítással várja közönségét a Kamara Galéria.

Szabó Szabolcs

Zsúfolt napokon van túl a Skicc Művészeti Egyesület, amely a mögöttünk hagyott héten, két helyszínen, két remek kiállítással is várta az érdeklődőket. A nyári alkotótelep termésének legjavát a Klub Hotelben mutatta be a tagság – minderről lásd bővebben fenti írásunkat, a Skicc nemzetközi szakaszának három tehetséges fiatal alkotója pedig egy közös tárlattal gazdagította a Kamara Galéria sorozatát.

„USA&Románia" – A kolozsvári művészeti egyetem három tehetséges hallgatója Mirela Ungureanu (j), Teodora Pop és Alex Cuibus közös kiállítása pénteken mutatkozott be a Kamara Galériában. Fotó: Ady Géza

Az egyszerűen csak „USA&Romania" címmel jelentkező kiállítás Teodora Pop, Alex Cuibus és Mirela Ungureanu tizenöt munkáját vonultatja a helyi kereskedelmi és iparkamara népszerű folyosó galériájában. A három fiatal alkotóval már e hasábokon is találkozhattak az olvasók, hiszen nyaranta rendre ott vannak a Skicc nyári alkotótáborában is. A hármas tagjai egyébiránt a kolozsvári művészeti egyetem kötelékében tanulnak és számos egyéni és kollektív tárlattal a hátuk mögött rutinos kiállítónak számítanak.

A számos remek munkát felvonultató kiállítás egy hónapon át várja az érdeklődőket a Kamarában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!