Kultúra

2017.02.06. 17:10

Három hónap eredménye - Óvodai értéktár

Dunaújváros - Várakozáson felüli sikerrel zárult szombaton este a Dunaújvárosi Óvoda történetének első és egyben hagyományteremtő gálája a Bartók kamaraszínházban. A jótékonysági rendezvény hátteréről és jövőjéről az ötletgazdát, Gyenes Józsefnét kérdeztük.

Szabó Szabolcs

Három hónapon át dolgoztak a Dunaújvárosi Óvoda gálaműsoráért. Sikerrel! Emlékezetes gálával örvendeztette meg szombaton este a Bartók színház közönségét a Dunaújvárosi Óvoda, amely hagyományteremtő szándékkal hívta életre összművészeti produkcióját. A széles támogatói háttérnek köszönhetően tavasszal több tagóvodában is komoly fejlesztések valósulhatnak meg.

- Nem túlzást azt állítani, hogy hatalmas fába vágtuk a fejszénket, hiszen ehhez hasonló nagy rendezvényre korábban még nem vállalkozott a Dunaújvárosi Óvoda, pedig, ha őszintén belegondolunk, számos értékkel bír ez a közösség, így bőséggel volt és van mit megmutatnunk a nagyközönségnek - kezdte értékelését az intézmény vezetője, Gyenes Józsefné.

- Hozzá kell tenni, hogy egyedül kicsit még rutintalanok voltunk, így nagy köszönettel tartozunk a Bartók színház vezetőségének és stábjának, a Sándor Frigyes Zeneiskolának és Móricz Zsigmond Általános Iskolának - ők rengetegek segítettek a műsorban, és abban is, hogy megtaláljuk a helyünket a színpadon, hogy egy igazán élvezhető és sokszínű produkciót láthasson a közönség. Őszintén megvallva, még számunkra is meglepetésként hatott, hogy első szóra milyen sokan álltak a kezdeményezésünk mellé.

A Gárdonyi iskola táncos növendékei is felléptek a szombati gálaműsorban

Dicséret illeti a fellépőket, akik áldozatos munkájukkal gazdagították a programot, és a támogatóknak is, akiknek köszönhetően jelentős összeg gyűlt össze a szombati gálán. A jótékonysági akciónk során két fontos célt tűztünk ki. Mindkettős sikerült! Így ötven-ötven ezer forintottal tudjuk támogatni a két beteg kislány Nagy Kamilla és Móna Jázmin Letícia gyógyulását.

Gyenes Józsefné, a Dunaújvárosi Óvoda vezetője is elégedetten nyilatkozott lapunknak

Egy, a közelmúltban készült felmérés szerint számos tagóvodánknál már eljött az idő, hogy érdemben cseréljük és felújítsuk a játszótereket és a gyerekeket kiszolgál eszközöket. E munkát már tavaly önerőből megkezdtük több intézményünknél, és a gálán befolyt több mint egymillió forint, valamint a Dunaújváros Kenyere program segítségével tavasszal további 4-5 tagóvodában is megkezdődhet a fejlesztés - tette hozzá Gyenes Józsefné, akit a gála jövőjéről is faggattunk:

- Az eredeti tervekben az szerepelt, hogy háromévente jelentkezünk majd hasonló programmal, ám a visszajelzések alapján már el kell gondolkodnunk talán a mielőbbi folytatásról. Bárhogy is alakul majd, számos ötletünk vagy arra, hogy miként mutassuk be óvodáink világát, értékeit és tehetségeit.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!