Kultúra

2015.03.23. 15:55

Háy János vendége Kemény István lesz

Dunaújváros - Április 10-én 18 órakor folytatódik a Bartók színház irodalmi sorozata. Háy János ezúttal Kemény Istvánnal beszélget majd.

Szabó Szabolcs

Kemény István a nyolcvanas években induló nemzedék egyik legnagyobb hatású, eredeti hangú és kísérletező kedvű, számtalan díjjal elismert alkotója, akit az elmúlt években a közéleti költészet egyik megújítójaként is számon tartanak. Első verseskötete Csigalépcső az elfelejtett tanszékekhez címmel az Eötvös Loránd Tudományegyetem kiadásában jelent meg 1984-ben. Ezt követően számos verseskötettel, regényekkel, tárcanovellákkal jelentkezett. Legutóbbi emlékezetes kötetei: Hideg (2001), Élőbeszéd (2006), Kedves Ismeretlen (2009). Nagy figyelmet kapott néhány éve a Bartis Attilával folytatott beszélgetés kötete (Amiről lehet, 2010). A Magvető Kiadónál nemrég jelent meg egy prózagyűjteménye: Az ellenség művészete család, gyerekek, autó (2011) és verseinek összes gyűjteménye: Állástalan táncosnő (2011). Legfrissebb verseskötete: A királynál.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!