Kultúra

2017.04.06. 18:16

A Kaptárban is előzsűrizett az X-Faktor stábja

A 2017-es X-Faktor előkészítő csapata helyben is meghallgatásra várta a sikerre éhes előadókat. A jelentkezőket hatalmas munkával, százhúsz településre látogatva keresik fel. Nálunk a Kaptár Music Pubba várták őket.

Balogh Tamás

Várhatóan egy ország szurkolja majd végig az idei tehetségkutató és felépítő műsorsorozatot, hogy közben új kedvenceket találjon magának. Az elmúlt években ez ragyogóan működött, amire garantáltan jó példa Vastag Csaba, Kocsis Tibor, Oláh Gergő, Danics Dóra, Tóth Andi és Opitz Barbara sikeres hazai sztárrá válása. Ezek a remek előadók valószínűleg barátsággal ajánlanák a jelentkezést a még habozóknak.

Sokan hosszú ideig dédelgetik a sikeres énekesi álmaikat, vágyakoznak a színpad és a rajongók után. Az első lépés ehhez, ha nem csak a barátok biztatását hallják, hanem egy értő csapat mond véleményt arról, hogy ma hol tart valaki ezen az úton. Lehet, hogy az idén csak az első lépcsőt tudja meglépni? Ez bizony így van, de legalább megtudja, miben kell még fejlődnie.

A kaptáros Erdős Viola egy Guns N Roses-számot énekelt

A Kaptárban rendezett seregszemlén senkitől sem várták, hogy egy komplett kísérő zenekarral érkezzen. A zenei alapot a legegyszerűbb módon pendrive-on vagy CD-n hozhatták a jelentkezők, vagy egyszerűen csatlakoztak a mindenki előtt szabad lehetőségként ajánlott karaoke programhoz. Az est házigazdája Tóth László (Töki) lelkes bátorítással lendítette lazább formába a színpadra lépőket.

A TV-társaság képviselői szinte beleolvadtak a közönségbe, és nagy rutinnal vették pártfogásba a bátor jelentkezőket, akik Budapest, Besnyő, Paks és Kunbábony határolta vidékről érkeztek. Volt, aki csak megérkezett, hogy azután óriási izgalommal töltse az idejét, és végül megsúgja: Ma nem merem megcsinálni ! Sajnálhatja, mert az összeszokott közönség abszolút jóindulattal és toleránsan fogadta és tapsolta meg a dalra fakadókat.

Bezerédi Enikő az Aranyudvar mesezenekarban is szerepel
Fotó: Zs. E.

A 34 éves Cserna Krisztina nem kis meglepetést okozva a hallgatóság soraiban, rögtön kemény rock muzsikával kezdte a programját és egy kis pihenés után azzal is folytatta. Mint kiderült ez a kedvenc stílusa. A Kunbábonyból érkezett hölgy kertépítőként és lakberendezőként végzett, de jelenleg kézművesként dolgozik.

- Ez volt a negyedik alkalom, amikor szerencsét próbáltam - fogalmazott lapunknak.

Simonyi Gábor, a 40 éves rácalmási gyökerű, jelenleg a városban élő fiatalember első ránézésre nagy rutinnal és elszántan mozgott a színpadon, majd a beszélgetésünk alkalmával nem kis meglepetéseket okozott a számunkra. - Igazából a vidám pörgős zenéket szeretem: a rock and rollt, a a twistet és a cha-cha-chát. Táncolni is szeretek, többféle stílust is tanultam itt Dunaújvárosban. Az énekelés nálam egy hobbi. Fiatal éveimben rendszeresen énekeltem, most pedig szeretnék keresni egy énektanárt, mivel tovább akarom fejleszteni a tudásomat.

Simonyi Gábor nagy rutinnal mozgott a színpadon

Erdős Viola is - aki egyben a házigazda Kaptár alkalmazottja - egy nehéz dallal kezdte a bemutatkozást.: a Guns N Roses - Sweet Child O Mine című nótáját választotta: - Nem nagyon szoktam gyakorolni, mert kiskorom óta énekelek, ezért elég sok színpadi fellépésem volt idáig, és már megszoktam azt. A legfontosabb példaképem az apukám: Erdős Zsolt énekes a Dzsunzi Music BT-ből.

Bezerédi Enikő az Aranyudvar mesezenekar tagja:

- Ma este két különböző stílussal léptem fel: az első az István a király betétdala, a második a Hooligans egyik slágere volt. Hogy mi leszek ha nagy leszek ? Ez egy jó kérdés! A nagy álmom, hogy énekes lehessek, de jó, ha van az embernek b terve is, így jutott a választásom a Rudas iskola közgazdasági szakára. Az érettségi után is itt maradtam, most pénzügyi számviteli ügyintézőnek tanulok. Ha énekes nem is, de remélhetőleg egy jó könyvelő leszek!

Lapu Lilla nem először énekelt ezen a helyszínen
Fotó: B. T.

Dallos Balázs Besnyőről érkezett a meghallgatásra.

- Van egy dal, annak a címe lehetne az életem mottója: Zene nélkül mit érek én? Az éneklésre nem tudatosan készültem, csak úgy jött. A haverjaimmal egy kis stúdióban dolgozunk, új zenéket készítünk.

A szintén kaptáros Lapu Lilla jókor volt jó helyen, ezen az estén is. Jól használta ki a kései érkezését, és a Honeybeast Legnagyobb hős! című dala ezúttal is zajos sikert hozott az egyre inkább formába jövő, ismerős közönség előtt. - Igen, minden alaklommal ez van, amikor itt lépek fel. Három éve dolgozok ebben a klubban. Minden karaoke-partin előadom ezt a dalt, és mindig ugyanilyen sikert arat, végül mindig együtt énekeljük a közönséggel. Az igazat megvallva, még nem gyakoroltam eleget. Van egy akusztikus formációnk, amiben a zenész barátaim szoktak segíteni. Ez a Lapu Lilla és vendégei, amelyben a vendégek folyamatosan változnak. Ezen a tehetségkutatón tavaly is részt vettem, akkor nem sikerült továbbjutnom. Legutóbb betegség miatt nem mentem el a meghallgatásra. Most szerencsére házhoz jöttek ! Remélem, szerencsésen fog alakulni a folytatás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!