Kultúra

2015.03.24. 16:25

Hív a vasút, vár a MÁV

Dunaújváros - Péntektől alkalmi pályaudvarrá alakul a Kortárs Művészeti Intézet: a vágányoknál tessék vigyázni, zakatol a vasútmodell kiállítás.

Szabó Szabolcs

Nem először vendégeskedik városunkban a TnT Vasútmodell Baráti Társaság, amely országos szinten is egyedülálló kiállítással csábítja ezúttal is a modellezés és egyben a kötöttpályás közlekedés szerelmeseit.

Az említett vasútmodell klub 2006-ban alakult, első kiállításával még az év karácsonyán jelentkezett Győrben és az elmúlt szűk egy évtizedben már körbezakatolta az egész országot, így Dunaújvárosban is több emlékezetes bemutatón van túl a baráti társaság.

A Kortárs Művészeti Intézetben pénteken 10 órától élvezhető kiállítás számos újdonsággal szolgál majd a közönségnek.

A szervezőktől kapott tájékoztató szerint most először lesz látható a TnT Vasútmodell Klub új, amerikai modulrendszere.

Csak terepasztalon: optimális városi közlekedés

A hosszú terepasztalon ott lesznek a jellegzetes vonatok, ahogy áthaladnak a sziklás hágókon és egy igazi amerikai kisvároson. Emellett a német tematikájú H0-ás terepasztal-modulrendszeren több mint húsz méteren át kígyóznak a személy és tehervonatok is.

Sőt, a városi közlekedés kedvelőinek érdemes lesz elidőzni a villamos terepasztalnál is, ahol sűrű városi környezetben haladnak az aranyos kis villamosok.

A péntektől vasárnapig délelőtt 10 és 18 óra között szemlézhető vasútmodell kiállításon a legkisebbeket favonatos játszóház várja, de lesz a Kortársban a gyerekek által irányítható terepasztal is. A szervezők természetesen a gyűjtőkre is gondoltak, így tárlat ideje alatt lehetőség lesz autó-, vasútmodellek, kiegészítők vásárlására, eladására és szakmai tanácsok tekintetében is bátran fordulhatunk a kiállítókhoz.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!