KisSirályok a rengetegben - táborozás és pecakalandok Rétimajorban

2017. július 07., 18:20 szerző: Szabó Szabolcs fotós: Zsedrovits Enikő
komment
Több mint két évtizede tudatosan toborozza utánpótlását a rácalmási Sirály Horgászegyesület, amelynek vezetői inkább a közösségépítésben látják a horgászszenvedély továbbadásának lehetőségét. Rétimajorban láttamoztuk a tábori létet.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

"István bácsi, beakadtam" - nyit be a közösségi szobába bőven az úgymond megszabott pecaidő után, este 8 óra körül egy 10 éves körüli fiatalmeber. István, azaz Dualszky Kovács István, a Sirály egyesület elnöke rögtön indul és megszakítja párbeszédünket. Menni kell. Egyébiránt arról kérdeztem a Sirály táboroztató masszív őspecás legényeit, hogy: miért is? Mivégre csinálják ezt a tábort immáron 22 esztendeje?

István szerint a válasz pont olyan egyszerű mint egy sima pergetés: fontos, hogy a felnövekvő generációk újra és újra belekóstoljanak a horgászat maradandó élménytárába. A tábor mindekori szervezője, Zsedrovits Tibor messzebbről indít:

- Huszonkét éve a fiam is ott volt egy olyan horgásztáborban, ahol a Dunán ereszkedtünk le Budapesttől Rácalmásig, az egy különleges élmény volt mindenki számára, ma már ezt nehezebb lenne megszervezni. Immáron öt éve járunk Rétimajorba és a horgászélmény mellett az a fiatalok megtanulják becsülni és tisztelni a természetet. Lévai Ferenc, a rétimajori horgászcentrum igazgatója jó ismerősként köszöntötte a rácalmásiakat.

- Baráti kapcsolatban állunk a rácalmásiakkal, példaértékű az az értékteremtő és nevelői munka, amit itt elvégeznek az öreg pecások. Mi arra törekszünk, hogy ez az élmény maradandó legyen a gyermekek számára, hogy bebizonyosodjon, hogy az okostelefonon és a számítógépen túl is van élet. Itt vannak egy rendezett környezetben, ám mégis a természetben, ahol számos rendkívüli élményt átálhetnek. Örömmel látom, hogy a Sirály esetében már van olyan fiatalember, aki pár éve még itt pecázott a táborban, most pedig már a fiát küldte el hozzánk. A rácalmási Sirály Horgászegyesület több mint két évtizede szervez táborokat. A halfogás fortélyai mellett a táborvezetők arra is figyelnek, hogy a diákok megismerkedjenek a térség halfaunájával, természeti értékeivel is. A táborozók pénteken este közös szalonnasütéssel zárták a közel egy hetes pecás maraton. Jövőre újra visszatérnek!

Szabó Szabolcs

2017. július 07., 18:20 szerző: Szabó Szabolcs fotós: Zsedrovits Enikő

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...