Kultúra

2016.06.09. 12:35

20 éves a Violin művészetoktatás

Rácalmás - Violin-találkozóra gyűltek össze a művészetoktatási intézmény tanárai és diákjai a közmúltban Rácalmáson, ahol minden kezdődött...

Körmendi Erzsébet

Schrick István polgármester elismerő szavakkal köszöntötte a Violin Alapfokú Művészetoktatási Intézmény alapítóját, igazgatóját Puskásné Radnó Ágnest, tanártársait és a növendékeket a találkozón. Mint mondta: húsz évvel ezelőtt az iskola felismerve a lehetőségeket első fecskeként bontott szárnyat az állami oktatás mellett.

- Kezdetben Rácalmáson, majd további két településen, Adonyban és Pusztaszabolcson indítottuk be a képzést zeneművészeti és táncművészeti ágon, néptánc és modern tánc csoporttal. Rácalmáson fúvószenekart és mazsorett csoportot is alakítottunk és a néptáncosokkal Dransfeldben is jártunk. Vállaltunk a térségben fellépéseket is és hamar híre ment tevékenységünknek. Bővítettük a választható művészeti ágak és tanszakok számát - mondta el Puskásné Radnó Ágnes igazgató a találkozón.

Megtudtuk továbbá: Rácalmáson jelenleg a zeneművészeti ág működik, zongora, gitár és fafúvós tanszakokkal. Húsz év alatt több növendékük választotta továbbtanulásként a zenei pályát, és évek óta Kiváló Akkreditált Tehetségpontként is működnek.

Oktatási helyszínt a Jankovich iskolában kaptak, és a jó együttműködés keretében színesítik az intézmény és a kisváros kulturális programjait. A térségi zenei gálát évek óta Rácalmáson tartják. A mostani, jubileumi rendezvényen a legtehetségesebb helyi, sárbogárdi, pusztaszabolcsi, és dunavecsei egyéni hangszeres (furulya, fuvola, trombita, zongora, szintetizátor, gitár) és kamarazenei produkciók voltak műsoron.

Schrick István megnyitó beszéde előtt Vári Péterné és gyermekei harmonika és fagott trióval nyitották meg a gálát. A végén az igazgató köszöntötte a kollégákat a 20 éves jubileum alkalmából a képzőművészeti ágak tanulói és tanárai által készített emlékplakettel, oklevéllel. Név szerint a Rácalmáson tanító Igmándi Zita, Pásztor Magdolna, Sztipán Orsolya, Fenyves Márk, továbbá Cegelnyik Jelena, Görög Katalin, Hujberné Király Beáta oktatói tevékenységét köszönték meg.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!