Kultúra

2015.07.01. 15:39

Impulzus - Színpadon a Coincidance együttes

Dunaföldvár - A Földvári Nyári Esték második programjában, július 4-én szombaton este táncszínházi produkció várja a nézőket a várudvaron.

L. Mészáros Irma

A Coincidance táncegyüttes előadásában a The Irish Impulse című ír táncshow kerül színpadra. Az együttes nem először jár Dunaföldváron. Korábban a Táncfantáziákkal nagy sikert arattak már.

A csoport 2008-ban vette fel a Coincidance nevet. Az angol coincidence szó jelentése véletlen egybeesés, amely páratlan pontossággal utal az ír sztepp és a modern tánc különös harmóniavilágának összekapcsolására.

A két ír sztepptánc Európa-bajnokot felvonultató, Európa-szerte elismert ír sztepp versenytáncosokból álló társulat először 2010-ben mutatkozott be nagy sikerrel Budapesten a Kortárs Ír Tánc című produkciójával. Később a Táncfantáziák, majd a Szentivánéji álom című Shakespeare-dráma egész estés produkció következett. 2013-ban mutatták be a Grimm-mese feldolgozását, a Széttáncolt cipellők című darabjukat.

A Dunaföldváron most színpadra kerülő The Irish Impulse című programjukban az elmúlt évek produkcióinak leglátványosabb részleteit és vadonatúj önálló koreográfiákat mutatnak be.

A társulat hitvallása szerint a hagyományos ír tánc és a kortárs tánc jellemzőit ötvözve az ellentétek különös harmóniáját szeretnék megteremteni. Gyulai Júlia koreográfiáiban a modern tánc szenvedélyes lágyságának és az ír sztepp karakán ritmusvilágának fúziójaként, a köztük lévő vonzásból és taszításból felszabaduló energiát kihasználva született meg a kortárs ír táncra keresztelt műfaj. Az előadás július 4-én 21 órakor kezdődik. Esőnap: július 5.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!