Kultúra

2016.10.03. 17:00

Indul a Kaméliás hölgy - Már zajlanak a próbák

Dunaújváros – Alig vagyunk túl az évad első bemutatóján a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Házában, máris új készül.

Balla Tibor

Paul Maar: Enyém, tied című gyermekelőadásának szeptember végi bemutatóját követően már a második olvasópróbát tartották a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza társulatának tagja. Délelőtt megtartották az ifj. Alexandre Dumas regénye alapján Kiss Csaba által átformált Kaméliás hölgy című romantikus játék asztali próbáját, amelynek bemutatója november 11-én lesz.

Délelőtt először vették a kezükbe a darab példányát az előadás leendő szereplői Fotó: Zsedrovits Enikő

A sok ismerős és pár eddig ismeretlen arccal induló olvasópróba résztvevőit Sipos Imre, a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza művészeti igazgatója köszöntötte. Az asztalnál ott ült még Csadi Zoltán igazgatóhelyettes is, valamint Fritz Attila, Gasparik Gábor, Gulyás Hermann Sándor, Horváth István, Kiss Attila, Lapis Erika a Bartók társulatából, míg a vissza-visszatérők közül Vándor Éva és Sipos Vera. De teljesen új arcok is feltűntek Jókai Ágnes és Kocsó Gábor személyében a színészek közül, valamint a nagyhírű színházi látványtervező, Papp Janó, aki ezúttal a jelmezekért felel majd a nagyszínpadi produkcióban. Más elfoglaltsága miatt nem volt itt a próbán Papp Endre ötödéves egyetemi hallgató, aki Armand Duval főszerepét alakítja majd az előadásban.

Király Attila rendezőnek (balra) pontos elképzelései vannak

Különös egybeesésekre is fény derült: a Dumas örökérvényű művét újragondoló, marosvásárhelyi születésű rendező, drámaíró, színházigazgató, egyetemi tanár, Kiss Csaba - aki nem mellesleg József Attila-díjas író is - az Őze Áron vezette Pesti Magyar Színházban rendezte meg a párizsi kurtizán történetét, a vezetés első bemutatójaként, a főszerepet feleségére, Györgyi Annára bízva. Míg most az Őze Áron vezette Bartók Kamaraszínházban ugyanezen darab színpadra állítását Király Attila vezényeli majd le, Marguarite Gautier szerepét feleségére, Lapis Erikára bízva.

A rendkívül jó hangulatú próbán a rendező ismertette a darabot érintő átfogó instrukcióit, és a szövegen is alakítottak kicsit.

Címkék#színház

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!