Kultúra

2017.04.18. 15:15

Irodalmi programok Perkátán - Balladákat, megindító verseket és dallamokat is hallhattunk

Perkáta - A perkátai könyvtár színes, irodalmi programokkal készült az olvasói számára ezen a tavaszon.

Horváth Dóra

Számos irodalmi jellegű programon vehettek részt az érdeklődők az elmúlt időszakban a településen. A perkátai József Attila Nagyközségi Könyvtár által meghirdetett események több jeles évforduló, ünnepnap köré szerveződtek, s a civil egyesületek és a helyi általános iskola tanulói egyaránt segédkeztek a megvalósításukban.

Lászlóné Szabó Edit könyvtárvezető köszönti az érkezőket Fotó: Horváth Dóra

Március végén, Arany János születésének 200. évfordulója alkalmából egy emlékkiállítást tekinthettek meg a Győry-kastélyban a látogatók. A tárlat keretein belül a Perkátai Hunyadi Mátyás Általános Iskola diákjai irodalmi foglalkozáson vehettek részt, ennek során közelebbről megismerkedhettek a költő életével, munkásságával. Ezt követően egy rendhagyó irodalmi délutánnal folytatódott az Arany János-emlékprogram, ahol a költő műveit ismertették meg a vendégekkel, a Perkátai Irodalmi Kör közreműködésével.

Április 11-én pedig a hagyományok szerint a magyar költészet napját ünnepelték a Győry-kastélyban. A rendezvény szintén az irodalmi kör, valamint a Perkátai Nyugdíjasok Baráti Körének és az általános iskola diákjainak szép szavalataival egészült ki. Balladák, megindító versek és dallamok hangzottak el a délután során.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!