Kultúra

2015.01.04. 11:10

Ismét Vendégségben a Bartókban

Háy János író szerkesztésében hétfőn este hat órától indul a Bartók színház Vendégségben címmel futó irodalmi sorozatának második fejezete. Az első vendégek: Kiss Tibor és Kiss Kálmán.

Szabó Szabolcs

A Vendégségben első ki-adásában, a Bartók aulájában vallott már írói pályájáról, munkásságáról többek között Parti-Nagy Lajos és Tóth Krisztina író is, de olyan fiatal tehetséges dunaújvárosi szerzők is bemutatkoztak mint például Hutvágner Éva.

A Vendégsében első szériájában a helyi kulturális életben ismert és elismert dunaújvárosi pedagógusok faggatták az alkotókat. A jövő héten hétfőn este rajtoló második kiadás szerkesztő-moderátora pedig a hazai irodalmi élet egyik meghatározó figurája, a József Attila-díjas író, költő, drámaíró Háy János lesz.

A Bartók aulában január 5-én, este hat órától az első vendég a Quimby zenekar frontembere Kiss Tibor lesz, akit stílusosan egy újabb vendég is elkísér majd, hiszen Kiss Kálmán költő gondolatait is hallhatják majd az érdeklődők. Dobák Lívia, a Bartók művészeti vezetője a DH-nak elmondta, a havonta jelentkező irodalmi sorozat keretében találkozhatunk majd Grecsó Krisztiánnal, Szálinger Balázzsal és Kemény Istvánnal is.

Fontos! A Vendégségben előadássorozat ingyenes látogatható, de előzetes regisztrációhoz kötött.

A részvételi szándékot a [email protected] e-mail címen vagy a +36 25 402 598-as telefonszámon kérik jelezni a szervezők.

A Bartók színházhoz kapcsolódó további hír, hogy az idei évben is folytatódik a Kurucz Gergely kórusvezető által indított Hazatérők című sorozat, amely Dunaújvárosból elszármazott zeneszerzőket szólaltat meg.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!