Kultúra

2016.05.04. 17:10

Itt a hajrá! - Két remek tárlat a Kortársban

Dunaújváros - Két érdekes és értékes tárlat várja az érdeklődőket a következő napokban (is) a Kortárs Művészeti Intézetben. Fókuszban Baglyas Erika és Gál András alkotásai.

Szabó Szabolcs

Gál András következetesen monokróm festő, nem kísérletezik az egyszínűséggel, hanem életművévé teszi azt. Képei különböző színűek, de nem színesek a szó festészeti értelmében, hiszen a szín jelenléte az anyag létéből adódóan természetes, és nem uralkodó sajátosság. The Shape of Colour című kiállításának darabjai számtalan nézetet kínálnak, és több pozíciót igényelnek a befogadásra: a különböző színű foltok ritmusa, egymásmellettisége nem véletlenszerű; a tárlat apropóján született műcsoport festményinstallációként is értelmezhető.

Bőven van mit felfedezni Baglyas Erika tárlatán (Fotó: Zsedrovits. Enikő)

Baglyas Erika nyersanyagként használja biográfiájának elemeit. A helyek és a tárgyak különösen alkalmasak arra, hogy életének saját idejét megszólaltassák, s tagadva annak vonalszerűségét, a múlt időt a jelenbe vonzzák. A kiállítás annak a dinamikának a kibontására törekszik, amelyet olyan ellentétpárok határoznak meg, mint: eredeti-másolat, negatív-pozitív, hiány-alkotás.

A két tárlat május 13-ig várja a látogatókat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!