Kultúra

2016.07.28. 19:02

Itt a nagy hajrá a Ligetben - Tekintélyes program búcsúzik az idei összművészeti sorozat: péntek, vasárnap

Dunaújváros - Pénteken és vasárnap is tekintélyes programmal várja az érdeklődőket a Petőfi Művészeti Liget. Itt a véghajrá! Sajnos.

Szabó Szabolcs

Magyarország három gitáróriása éppenséggel már hátra is dőlhetne. Babos Gyula, László Attila és Tátrai Tibor mögött annyi minden van, hogy jó régen elveszíthette a fonalat, aki számolni próbálta koncertjeiket, lemezeiket, vagy éppen kitüntetéseiket. A három Liszt-díjas gitárművész azonban nem réved a múltba, hanem igyekszik élvezni a jelent. 2011-ben váratlan ötlet nyomán dzsessz-gálán kerültek egy színpadra, s az előadás olyan jól sikerült, hogy nem csak a közönség, maguk a muzsikusok is folytatásra vágytak.

Az utolsó szerdai szerelmesek a Ligetben - Csadi Zoltán, Lapis Erika, Tőkés Erika és Kiss Attila - szorongató kapcsolatok sokasága Fotó: Ady Géza

A Babos Gyula & Tátrai Tibor Gitár Trio tagjai látszólag a zene különböző területein alkotnak, a dzsessztől, a blueson át a rockig, ám együtt gyorsan megtalálják a közös hangot. Mindez ma este 21 órától a Ligetben. A vasárnap korább indulunk. Ügyességet, gyorsaságot bemutató játékok, népi játékok, logikai játékok, zsonglőr sarok, nemzetek játékai, érdekes jelenségeket bemutató eszközök.

A nézőtéren ülő hölgyek teljes átéléssel hallgatták a költeményeket szerdán

Horányi Juli a szabadtéri színpadon zenél majd vasárnap este nyolc órától

Ez mind 16 órától a liget fái alatt vasárnap. A zárókoncertet pedig Horányi Juli és csapata szolgáltatja majd. 2014-ben Juli úgy döntött, szeretné kipróbálni magát a mainstream zenei közegben, ezért jelentkezett az X-Faktor tehetségkutató showba, melynek második helyezettje lett. Röviddel a show befejezése után stúdióba vonult. Juli ezzel egy időben megalapította saját zenekarát, amelynek és egyúttal saját zenei projektjének is a YOULI művésznevet adta. Az 5 tagú zenekar több, sikeres koncerten is túl van már. Mindez bizonyítják majd vasárnap este 20 órától is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!