Kultúra

2017.02.13. 19:40

Jeszenői Endre világa - Válogatás egy tudatosan építkező alkotó terméséből

Dunaújváros - Több jelentős tárlat is debütált a múlt héten a Munkásművelődési Központban. Jeszenői Endre önálló kiállítását is sokak köszöntötték az intézmény színháztermében.

Szabó Szabolcs

Vélhetően igaza lehet ifj. Koffán Károlynak, amikor azt mondja, hogy magányos alkotónak tűnik Jeszenői Endre nyugalmazott pedagógus, aki egy igazán értékes gyűjtéssel jelentkezett még a múlt hét elején a Munkásművelődési Központ egyre tudatosabban építkező galériájában.

Az alkotó népszerűségéről mindent elmond, hogy az MMK színháztermében a megnyitó előtt tíz perccel már nem lehetett találni üres széket.

Az alkotó, azaz Jeszenői Endre és egyik jeles munkája az MMK Galériájában Fotó: Ady Géza

Akik időben érkeztek jól is jártak, hiszen igazán értékes kulturális összművészeti produkcióval gyarapodhatott a szépszámú közönség.

Amint a megnyitón is több ízben elhangzott: főhősünk sok évtizedes tanári pálya mellett és után kezdett bele az érdemi alkotófolyamatba.

Talán a rajztanári életút is magyarázza, hogy Jeszenői Endre Az én világom című kiállítása egyrészt kiszolgálja a rutinos tárlatjárói igényeket, másrészt számtalan plusz értéket is tartogat az alaposabb szemlélőknek.

Pocsai Mária, a Széchenyi István Gimnázium pedagógusa, aki diákjaival lépett fel egykori pályatársa kiállításmegnyitóján

Munkatársunknak volt szerencséje többször is mustrálni az említett kiállítást, és arra az álláspontra jutott, hogy Jeszenői Endre tárházában még bőven van/lesz számos érték, amely sokunk számára csábító lehet.

A kiállítás még két héten át várja az érdeklődőket az MMK-ban. Jeszenői Endre világa számos apró kincset tartogat, amelyekre így a szürke februári napokban nagy szükségünk van. Éljenek hát eme lehetőséggel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!