Kádárné Szepesi Ibolya festőművész munkáiból nyílt kiállítás

2017. június 13., 18:35 szerző: Horváth László
komment
NAGYVENYIM Június 30-ig láthatók a nagyvenyimi Palágyi József Könyvtár földszinti galériájában a festőnő alkotásaiból közszemlére tárt művek. A természet hangjai című kiállítás június 6-án, kedden nyitotta kapuit - kaptuk az információt a nagyvenyimi könyvtártól.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

A kiállítás apropóját az adta, hogy 2015-ben 13 művész bocsátotta jótékonysági árverésre egy-egy alkotását, az összegyűlt bevételt az épülő nagyvenyimi könyvtár javára ajánlották fel. Az adakozó művészek között volt Kádárné Szepesi Ibolya is, aki az immár elkészült épületben most olajfestményeivel mutatkozik be.

A megnyitón a természet hangjai nem csupán a kiállított alkotásokban, hanem a Konkoly Krisztina és Beke Beáta által előadott zenei összeállításban is megjelentek. Fuvola és gitárjátékuk remekül illet a képek stílusához, szinte bekeretezték azokat. A festőnő pályatársai, Kelemen Marián Éva, Gáspár Aladár és Pál Zoltán Attila is megjelentek az eseményen, valamint a pedagógus kollégák közül is sokan tiszteletüket tették. A kiállítás megnyitójában Gáspár Aladár festőművész méltatta az alkotó munkásságát.

A kiállítás megnyitóján Kádárné Szepesi Ibolya festőnő és Mogyorós Mária művelődésszervező mellett Gáspár Aladár méltatta a festőnő munkásságát Fotó: H. L.

- Valamikor évekkel ezelőtt láttam már Ibolya festményeit. Most, hogy az újabb képeit megnézhettem, jócskán meglepődtem. Nem gondoltam, hogy ezek ilyen témagazdagok, lenyűgözően festőiek, színesen dekoratívak. Motívumai legtöbbször tárgyak, tájak, természeti részletek, állatok, emberek. Ezek azonban sosem látványszerű ábrázolatként jelennek meg képein, hanem többé-kevésbé elvontan - hallhattuk a beköszönő beszédben.

A tárlatot a hónap végéig, egészen június 30-ig látogathatják az érdeklődők.

Horváth László

2017. június 13., 18:35 szerző: Horváth László

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...