Kultúra

2016.12.05. 20:35

Kármen a Bartóktól - Cigányzene, flamenco, pergő ritmusok a színpadon

Dunaújváros - A bátor, kísérletezősebb darabválasztás eddig sem állt távol a Bartók Táncszínház csapatától. A Kármen esetében sincs ez másként.

Szabó Szabolcs

Állunk a helyi próbateremben a helyi sajtós kollégákkal, és Vári Bertalan, a Bartók Táncszínház vezetője, egyben jelen darabunk rendező-koreográfusa a tőle megszokott tempóban és intenzitással gyakoroltatja újra és újra kollégáit.

Kemény próbafolyamaton van túl a Bartók Táncszínház társulata, péntektől már színpadon a klasszikus-modern feldolgozás: a Kármen Fotó: Zsedrovits Enikő

Vári régi vágya volt, hogy egy klasszikus remeket ötvözzön saját ízlése szerint az autentikus cigányzenével és ritmusokkal. Bizet operaremeke, a Carmen erre kiváló alapot szolgáltatott, ezekhez jöttek még a fent említett összetevők, no és természetesen a táncszínházi csapat lendülete és kreativitása.

A szerelemes Kármen szerepét Dunaveczki Éva alakítja

A magyar Kármen a hazai rögvalóra is reflektál. A darab egy kis vidéki településen játszódik, mondhatni tipikus díszletek között.

Az előadás különlegessége, hogy élő zene mellett perdülnek majd színpadra a táncszínház művészei, a fergetegesnek ígérkező muzsikát pedig a Karaván Familia szolgáltatja már a pénteki premieren is.

A darabot ebben az évben még december 28-án is műsorra tűzi a Bartók Táncszínház.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!