Kultúra

2014.10.26. 12:05

A pentelei kórus is továbbjutott a népzenei verseny országos középdöntőjébe

A Pentelei Kéknefelejcs Énekkar számos alkalommal mutatkozott be a dunaújvárosi rendezvényeken. Most országos versenyben is bizonyítottak a kórus tagjai.

Körmendi Erzsébet

Az idei már a negyedik alkalom, hogy megrendezik a Népek Tánca Népek Zenéje országos versenyt. A vetélkedő egyik elődöntőjét Solton rendezték meg a közelmúltban. Az előmustrán részt vett és a zsűri döntése alapján továbbjutott az országos középdöntőbe a Pentelei Kéknefelejcs Énekkar is. A középdöntő Nagyatádon lesz november 11-13. között. A versenyt közvetíti majd a Szegedi Körzeti Televízió is.

A középdöntőbe jutott Kéknefelejcs kórus tagjai (hátul balról jobbra) Tóth Lajosné, Kőhegyi Ottóné, Bölcsföldi Ferenc, Kajtár Istvánné, Farkas Józsefné. Elöl (balról jobbra): Sebestyén Veronika, Szabó Teréz, Micsey Lászlóné, Hajdú Károlyné és Barta Miklósné Fotó: Amatőr felvétel

A Kéknefelejcs együttes hét éve alakult meg, tagjainak fő célja a pentelei dalok megismertetése, mellette Bartók és Kodály művek feldolgozása. A kórusnak évente 14-16 fellépése van.

Részt vesznek Dunaújváros rendezvényein, kiemelt figyelmet fordítva a Pentele városrész ünnepeire, továbbá rendszeres szereplői a Fejér Megye Művelődés központ eseményeinek. Idén felléptek a fehérvárcsurgói kastélypark színpadján is. Az együttes szakmai vezetője Kajtár Istvánné, harmonikás kísérője Bölcsföldi Ferenc.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!