Kultúra

2017.06.30. 18:30

Kerámiakincsek a múzeumban

Páratlan kincsek láthatók a múzeum kiállításán: hihetetlen keresztmetszete a világ kerámiaművészetének!

Pekarek János

Megnyílt a Válogatás a Nemzetközi Kerámia Stúdió gyűjteményéből az Intercisa Múzeum 2. emeleti kiállítótermében pénteken este öt órakor, és augusztus 24-ig tekinthető meg.

Érdemes megtekinteni! Már azért is, mert ritka érdekes és a maga nemében páratlan keresztmetszetét adja a világ kerámiaművészetének - ahogyan megnyitó beszédében dr. Füzi László, a Kecskeméti Kortárs Művészeti Műhelyek Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója hangsúlyozta. (Ide tartozik a Nemzetközi Kerámia Stúdió is.)

A kiállítás mind a 29 tárgya ugyanis a stúdióban készült, az alkotó művészek adománya - mint az a négyezer alkotás is, amely a stúdióban készült annak negyven évi fennállása alatt.

- Ezt a kiállítást úgy nézhetjük, mint egy világirodalmi antológiát - mondta Füzi László. Aki elárulta azt is, hogy leltár ugyan létezik az alkotótáborokban készült kerámiaművekről, ám tudományos feldolgozás még nem készült róla: sem művészettörténészt, sem elegendő pénzt nem találtak ahhoz, hogy egy ilyen munka létrejöjjön.

Mindenesetre augusztus 17-én a pesti Vigadóban 500 négyzetméteren 200 tárgyat mutatnak be a művekből.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!