Kultúra

2013.03.20. 20:06

Keramikus művész és a megye diáksága a Lorántffy-ban

Dunaújváros - Kettős kiállításmegnyitót tartottak szerdán délben a Lorántffy iskolában. Kálnay Adél haikuira százharminc alkotás érkezett a megye diákjaitól.

Szabó Szabolcs

A Lorántffy középiskola tavaly decemberben hirdetett megyei kitekintésű rajzpályázatot Vers-Kép címmel. A diákoknak Kálnay Adél dunaújvárosban élő költő-író haikuiról kellett képeket készíteni. A felhívásra Dunaújváros és Székesfehérvár iskoláiból kereken 130 pályamű érkezett. A diákok alkotásait két neves helyi alkotó-művésztanár zsűrizte Gáspár Aladár és Rohonczi István. A megyei seregszemlét záró kiállítást és díjátadót szerdán délben a Lorántffy Galériában tartották. A díjazottak, középiskolás kategóriában: Józsa Cintia, Szabó Nikoletta, Dósa Zsófia, Balogh Diána. Az általános iskolások között: Rechner Rebeka, Juhász Klára, Danicskó Dóra, Bali Bettina. A kiállítással párhuzamosan nyílt meg a Lakitelekről érkező Czinege Edit keramikus művész történelmi személyeket megformáló tárlata. A megnyitó zárásaként Kelemen Marián Éva, a Lorántffy Galéria vezetője elmondta a százharminc alkotást tartalmazó megyei kiállítás anyaga egészen április elejéig látható az intézmény galériájában Czinege Edit tárlatával egyetemeben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!