Kultúra

2014.08.28. 19:04

Kiállítás A Szabadművelődés Házában

Székesfehérvár – Amikor megérkeztünk, éppen Kovács Kati énekelt, aztán a Kócos kis ördögöket „játszotta” a Metro.

Szabó Zoltán

A zenék pompásan illusztrálták a Szabadművelődés Házában csütörtökön nyílt kiállítást, arról nem is beszélve, hogy a hangulatot is emelték. A budapesti Rockmúzeum anyagából láthat válogatást, szeptember 25-ig az, aki fel akarja kicsit idézni a 60-as, 70-es , 80-as évek hangulatát, vagy a szülei elmondása alapján meg akar ismerni valamit belőle.

A kiállítást B. Tóth László, a budapesti Rockmúzeum egyik megálmodója nyitotta meg csütörtökön. Fotó: Horváth Renáta

S bizony akadnak bőven ilyenek, megtelt csütörtökön A Szabadművelődés Háza aulája és kiállító terme. A tárlatot B. Tóth László, régi ismert rádiós műsorvezető, a Rockmúzeum egyik megálmodója nyitotta meg, aki elmondta: a múzeum anyaga állandóan bővül, nagyon sok a felajánlás. Most Fehérváron láthatjuk például Illés Lajos, Pásztori Zoltán, Benkő László fellépő ruháját, a Szegedi Ládagyár gitárjait, a híres Mambo magnót, Karády Katalin mikrofonját. Egy különleges retro sarkot is találunk, képpé alakított lemezjátszóval, Koncz Zsuzsa nagylemezével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!