Kultúra

2017.07.23. 15:30

Augusztus 4-ig látható a Kortárs nagyszabású, az autizmussal foglalkozó tárlata

Még augusztus 4-ig szemlézhető a Kortárs Művészeti Intézet különleges, Az autizmus mint metafora című kiállítása. Emlékeztető, ajánló.

DH-információ

Mint arról már bő egy hónapja olvashattak lapunkban, értékes, fontos és egy merőben izgalmas, kéthelyszínes kiállítás nyílt a Kortárs Művészeti Intézetben, valamint a Szent István Király Múzeum Megyeház utcai kiállítóterében Az autizmus mint metafora címmel.

A nagyszabású tárlat az autizmussal élő alkotók mellett kortárs képzőművészek szerepelnek olyan munkákkal, amelyek tartalmukban, témájukban vagy alkotói módszerükben, attitűdjükben reflektálnak az autizmusra.

Deák Nóra, a tárlat egyik kurátora már több alkalommal is tartott tárlatvezetést

A kiállítás augusztus 4-ig látogatható a KMI-ben és szeptember 17-ig a Szent István Múzeumban. A kiállítás autizmussal élő alkotói: Bihari László, Farkas Ádám, Lakatos Renáta, Stadtmüller Tamás, Szappanos István, Varga Máté, Vedres Dávid, Vreczenár Viktor.

További alkotók: Bálványos Levente, Benczúr Emese, Borsos Lőrinc, Böröcz András, Igor és Ivan Buharov, Csontó Lajos, Csörgő Attila, Eperjesi Ágnes, Erdélyi Gábor, Fischer Judit, Gál András, Gerber Pál, Gémes Péter, Halász Péter Tamás, Jovánovics Tamás, Káldi Katalin, Keserü Károly, Koós Gábor, Köves Éva, Kristóf Gábor, Kútvölgyi-Szabó Áron, Maurer Dóra, Mátrai Erik, Megyik János, Melkovics Tamás, Molnár Vera, Perneczky Géza, Sági Gyula, Szabó Ádám, Szalay Péter, Szíj Kamilla, Szűcs Attila, Tarr Hajnalka, Tibor Zsolt, Tranker Kat, Türk Péter, Uglár Csaba, Varga Ferenc, Várnai Gyula.

Fotó: Archí

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!