Kultúra

2017.03.07. 18:55

Képeken játszik a szél - Nemesnyik Éva festő kiállítása a Munkásművelődési Központban

Dunaújváros - Ha egy kiállítás megnyitóján sokan összegyűlnek, az sok mindent elárulhat. Vagy nagyon tehetséges és hírneves művészről van szó, vagy sokan szeretik. Vagy mindkettő.

Balla Tibor

Szűk esztendővel ezelőtt, amikor a zeneiskola lépcsőház galériájában nyílt kiállítása, már kiderült Nemesnyik Éva festőről, hogy szívvel fest. Most, az MMK Galériában hétfőn nyílt tárlatáról kiviláglik, hogy a természettel is harmóniában él. No meg az is, hogy sok barátja, tisztelője van.

Megtelt ugyanis a megnyitó ceremóniára az intézmény földszinti színházterme. Persze nincs csodálkozni való, hiszen közeli kapcsolatban áll a komolyzenével, és köze volt a tanári pályához is. Nemesnyik Éva ugyanis évtizedeken át gyógypedagógusként dolgozott a Móra Ferenc iskolában, és tagja a Dunaújvárosi Vegyeskarnak.

Nemesnyik Éva természetközeli képeit sokan megcsodálják a Munkásművelődési Központ galériájában
Fotó: Ady Géza

Nem csoda tehát, ha hetedik önálló tárlatának megnyitóbeszédét is pedagógus kollégára, dalostársra, dr. Horváthné Lázár Gabriellára bízta, aki Nyikolaj Vasziljevics Gogol szavait idézte: Magasra emeli a művészet az embert, nemessé, csodálatosan széppé varázsolhatja lelkének minden rezdülését.

Az sem meglepetés talán, hogy a megnyitón nem csak ott voltak a Dunaújvárosi Vegyeskar tagjai, de dalra is fakadtak Könyves Ágnes és Kurucz Gergely vezényletével. Miután a tárlat a Játszik a szél címet viseli, így nem maradhatott ki Petrovics Emil azonos című kórusműve sem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!