Kultúra

2017.08.17. 18:16

Metamorfózisok: Páhi-Fekete Noémi fotográfiái a Női Napozón

Az utóbbi évek egyik leginkább innovatív képzőművészeti partizán dzsemborija a Női napozó névre hallgató tárlatcunami, ahol szerdán este Páhi-Fekete Noémi mutatta be Metamorfózis című anyagát a Kortárs Művészeti Intézet pincegalériájában.

Szabó Szabolcs

A helyi - bővített értelemben a városhoz kötődő - alkotókat tömörítő Újpart Egyesület mindenkori háziasszonya és egyben önkéntes utasellátója Medvegy Zsuzsanna szerda estére egy nagyon eltalált, ízvilágában harmonikus és diszkréten pikáns paprikás krumplival trenírozta a közönséget Páhi-Fekete Noémi Metamorfózis című pop up, azaz egynapos önálló kiállítására. Az ellátmányt köszöntünk szépen, és a művésznő derék férjura, Páhi Péter által beszállított erőspaprikákkal díszítettük egytálételünk.

Páhi-Fekete Noémi Metamorfózis című kiállításanyaga most először volt látható a Dunaújvárosban

A falatozás közben pedig a már számos tekintélyes díjjal rendelkező Noémit vallattuk a fotókról. Mind kiderül, a munkák még anno 2014-ben és 2015-ben készültek. Az alkotó akkor nyerte el a rangos Pécsi József fotográfusi ösztöndíjat, e segítségével sikerült összeállítania a valóban tartalmas anyagot, amelyet a fővárosban már több helyen láthatott a kortárs magyar fotográfia iránt érdeklődő kiművelt közönség, ám így egyben a munkák Dunaújvárosban még nem mutatkoztak be.

Összefüggő epizódok Fotó: ZsE

A metamorfózis egy-egy szűkebb gyűjtése városi és megyei kollektív tárlatok alkalmával már volt látható a Kortársban. A szakemberek már akkor elismerően csettintettek, ennek megfelelően több elismerést is bezsebelt jutalmul Páhi-Fekete Noémi. E sorok írója is szerda este szemlélte egyben először a Metamorfózist, amely valóban nagyon tudatosan átgondolt munka, precízen felépített konstrukció. Jól kitalált motívumokkal, történetekkel és gesztusokkal. A képek lebilincselőek egyenként is külön világokat mutatnak be, ám mint egy filmsorozat epizódjai - összekapcsolhatok. Bízunk benne: a jövőben hosszabb ideig is látható lesz majd a Metamorfózis a városban.

Csütörtökön este, lapzártánkkal egyidőben Kiss Anna 2P című kiállítása mutatkozott be és látható még ma napközben. A péntek esti megnyitón pedig már Baráth Adél Stimuláció című tárlata várja a Női Napozó lelkes közönségét. Kortárs nyaralás továbbra is...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!