Kultúra

2017.02.13. 17:45

Kínai szokások a kastélyban

Perkáta - Kínai kulturális programot szerveztek Perkátán a kastélyban. Horoszkóp, hagyományok, ünnepek és álarckészítés szerepelt a kínálatban.

Horváth Dóra

Kellemes délutánt tölthettek el a látogatók vasárnap a perkátai Győry-kastélyban. A Kultúrházak éjjel-nappal programhoz csatlakozva kínai kínálattal várták a vendégeket a Kínai-Magyar Kulturális Turisztikai Központ munkatársai. A 14 órakor kezdődő rendezvény keretein belül több lehetőség is adódott a kikapcsolódásra: kínai teát kóstolhattak a civil teremben a látogatók, egy másik helyiségben a gyerekeket várták egy kézműves-foglalkozással, amely során mindenki a saját, kínai horoszkópjának megfelelő álarcot készíthetett.

Saját, kínai horoszkópjuknak megfelelő álarcot készíthettek Fotó: A szerző felvétele

15 órakor vette kezdetét Horváth Dórának, a Kínai-Magyar Kulturális Turisztikai Központ programszervezőjének előadása, ami által a hallgatóság a kínai horoszkóppal ismerkedhetett meg közelebbről, továbbá a Valentin-nap közeledtével egy kínai szerelmi horoszkóp is előkerült.

Farkas Attila előadása az ünnepekről, a hagyományokról szólt

Az előadást Farkas Attila, a Kínai-Magyar Kulturális Turisztikai Központ kínai nyelvi tolmácsának bemutatója követte, aki érdekes kínai ünnepekről, hagyományokról beszélt a közönségnek, majd pár szót meg is tanított számukra kínaiul.

További programja volt a délutánnak, hogy a központ egy nyílt napot szervezett, amelynek során a két állandó kiállításukat, valamint az ideiglenes, rácalmási festőművész képeiből berendezett tárlatot is meg lehetett tekinteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!