Kultúra

2015.03.29. 15:57

Kiss Anna képzőművész "story-telling" című kiállítása az Intercisa Múzeumban

Izgalmas és értékes új önálló kiállítással jelentkezett pénteken este Kiss Anna képzőművész. Story-telling az Intercisa Múzeumban.

Szabó Szabolcs

A péntek esti, lapzártánkkal egyidőben kezdődő megnyitón a kiállításnak otthont adó intézmény igazgatója, Farkas Lajos köszöntötte az érdeklődőket, aki külön kiemelte, a tehetséges fiatal képzőművész ismét hazai pályán mutathatja be friss anyagát, hiszen „civilben” az Intercisa Múzeum munkáját segíti.

Nyomozás a transzparencia vidékén – Kiss Anna kiállítása május 10-ig várja a látogatókat
Fotó: Ady Géza

A mélyebb szakmázást és egyben a „story-telling” címen látható kiállítás bemutatását Zsinka Gabriella művészettörnész – egyben a kiállítás kurátora – vállalta magára, aki elmondta:

– Kiss Anna kiállítása játékos és kompakt válogatás azokból a plexi-és fóliamunkákból, melyek az utóbbi három évben a transzparencia jelenségkörét vizsgálva készültek. Az önmagukban is csalárd, áttetsző hordozókon elsőként dinamikus, sötét-színes foltjátékokra lehetünk figyelmesek.

A szilárdulásáig helyét kereső ragasztóanyag vájatokba, cseppekbe szétfutó vagy lomhán, hasasan szétterülő folyamában, nosztalgiát ébresztő, finom motívumok, apró figurák papírszigetecskéi tűnnek fel. A bájos, olykor szomorkás, korszerűtlen esztétikájú fényképtöredékek mellett a tömegkultúra elkoptatott vizuális elemei is felbukkannak: az ipari szellőzőnyílások ismétlődő négyszögei dekoratív frízzé állnak össze, a tornacipő csomagolóanyagának csillagmintája pedig felfut az égre.

Kiss Anna kiállítása egy régi varrósdobozra emlékeztet; ha egyszer leemeli az ember a fedelét, végig kell gombolyítani a szálakat

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!