Kultúra

2015.04.10. 18:13

Költészetünnep több tételben - Versbarátok, Viadana: rím és dallam

Péntek este Kemény István költőt faggatta Háy János író a Bartók színházban, szombaton egy rendhagyó hangversenyre várja a közönségét a Viadana, sőt, ünnepelnek a helyi versbarátok is.

Szabó Szabolcs

A József Attila születésnapján, egyben a költészet napján, április 11-én, szombaton a Viadana Kamarakórus koncerttel ünnepel a József Attila Könyvtár.

A Vers és dallam, dallam és vers címmel jelentkező műsorban az alábbi művek csendülnek majd fel a neves kórus előadásában: Sarok Károly – József Attila: Szegény ember balladája, Claude Debussy – Charles D’Orleans: Dieu! Qu’il la fait bon regarder, Seiber Mátyás – Edward Lear: 3 nonsense songs, Kodály Zoltán – Balassi Bálint: Szép könyörgés, Kocsár Miklós: Hegyet hágék (Erdélyi Zsuzsanna gyűjtéséből), Ligeti György: Haj, ifjúság. A könyvtár és Viadana Kamarakórus közös ünnepi műsora szombaton 17 órakor kezdődik a felnőttkönyvtárban.

Háy János vendége Kemény István író (képünkön), költő volt (Fotó: A. G. )

A Dunaújvárosi Versbarátok Klubja ezúttal nem a Kortárs Művészeti Intézetben, hanem az MMK földszinti színháztermében tartja immáron hagyományosan remek hangulatú versünnepét.

A klub részéről Kiss Kálmán tanár úr lapunknak elárulta, szombaton 17 órától először József Attila Medáliák című versciklusának értelmezését, elemzését hallhatják majd a versbarátok.

A folytatásban jön az elmaradhatatlan szabad verselés, amikor bárki bemutathatja, elszavalhatja kedvenc versét és/vagy saját szerzeményét. A költészetünnep harmadik szakaszában pedig Versdalok címmel Kasó Tibor, Kiss Melinda és Pálfalvi János közreműködésében énekelt költeményeket hallgathat a nagyérdemű. A belépő mindkét programra díjmentes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!