Kultúra

2017.07.19. 19:30

Frenk is énekelt a Budapest Bárral Földváron

Nem gondoltam, hogy ennyien vannak - mondta Kisvári Ferenc, a Budapest Bár dobosa a Földvári Nyári Esték koncertjén, amikor egy pár percre megvilágították a nézőteret.

L. Mészáros Irma

A programot ugyanis éppen a Magyarországon rendezett vizes világbajnokság megnyitó ünnepségével egy időben tartották a várszínpadon.

Ám a tíz éve alakult Budapest Bár, amelyet Farkas Róbert eredetileg a kávéházi cigányzene korszerűsítése érdekében alapított, már évek óta van olyan népszerű, hogy a tévékészülékek elől is elcsábítsa a rajongóit. Még ezen az estén is alig maradt üres szék a várudvaron.

Hangulatalapozók: a Budapest Bár zenészlegénysége ezúttal is bizonyított

Sokan szeretik ezt a különös zenekart, amelynek tagjai a földvári koncerten is bizonyították, hogy jól képzett, tehetséges zenészek, élvezik, amit csinálnak, s örömzenéjükkel hatni is tudnak. Valami különöset művelnek minden dallal. Legyen az melankolikus sanzon, vagy mulatós nóta, huszadik század eleji kuplé, egy-egy korszakra jellemző sláger vagy klezmer, dzsessz, de akár operett is. A földvári másfél órás műsorukban ízelítőt adtak sok mindenből.

A földvári estén három énekes szerepelt: Behumi Dóra, Frenk és Keleti András. Az együttes tagjai mesterei hangszerüknek, Farkas Róbert (hegedű, gitár), Farkas Mihály (cimbalom), Ökrös Károly (harmonika, a nagybőgő), Farkas Richárd (bőgő), Kisvári Ferenc (dob). Kisvári a születésnapra megjelent CD-t népszerűsítő pár perces "reklámblokkban" bizonyította, hogy nemcsak a dobverőket kezeli bravúrosan, hanem a szavakat is. Igazi stand-up-comedy számot "nyomott" - jó humorral.

A színházi esték helyszínén ugyan táncra nem perdültünk, de jó hangulatú, remek estét töltöttünk a Budapest Bárral. Nincs más dolgunk, mint várni a folytatást.

Fotó: Földvári nyári esték

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!