Kultúra

2015.04.26. 12:54

Könyvbemutató volt: két világ között

Mennem kell, már tudom! Lelkileg más emberek leszünk a hosszú út alatt, vallotta eddig minden résztvevő. Bizonyság erre Südi László könyve is.

Horváth László

Az érdekes és a személyes jellemzőkkel vezették fel Südi László Szent Jakab zarándokútjáról készült könyvének bemutatóját a mezőfalvi könyvtárban múlt héten pénteken. El Camino: Átutazóban – Két világ között címmel a 33 nap alatt megtett 930 kilométer történetének írásos formáját vehették kézbe az érdeklődők.

Südi László egy példányt nyújt át a könyvéből lapozgatásra Horváth Istvánnénak és Csandáné Varga Teréziának (Fotó: Horváth László)

„Mennem kell, már tudom” – ezekkel a gondolatokkal indult útjára a mezőfalvi illetőségű pedagógus Südi László, mikor anyagilag is realizálódott az utazás lehetősége. Nem érdekelte, hogy fizikailag is képes lesz-e, csak a belső lelki kényszerre hallgatott.

A könyvírás szándéka elejétől kezdve ott motoszkált a fejében. A szerző útinaplójából készült könyv az érdekes élménybeszámolók mellett nagy segítség lehet a zarándoklattal most ismerkedők számára. A kötet első szériája 75 darabból áll, az Underground kiadó gondozásában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!