Kultúra

2016.12.18. 17:45

Könyvtártól a múzeumig

Dunaújváros - A bevásárlókocsi helyett /mellett/után érdemes volt betérni a városi könyvtárba és a múzeumba is.

Szabó Szabolcs

Apa, jó itt lenni - közölte egy, az Intercisa Múzeumot épp felfedező kissrác az édesapjának, aki város történetét bemutató állandó kiállításon terelgette felettébb érdeklődő csemetéjét.

Lesz helye a fenyőfán vagy az ajándékok között. Timkó Ferenc és Timkó Szandra a József Attila Könyvtár kézműves állomásán

A fiatalember szeme tovább kerekedett, amikor szembesült a várost bemutató hatalmas terepasztallal. Ilyen és hasonló rácsodálkozások és felfedezések várták azokat a családokat, akik a bevásárlási hajsza helyett, mellett vagy éppen kis lazításként éltek a város két jelentős kultúrbázisa által kínált, valóban gazdag és pénztárcabarát - mindkét helyre díjmentes volt a bebocsátás - programokkal.

Egy kis kézműves fizika - Keszi Tamás régész Botka Tamásnak is megtanította az agyafúrt fogásokat
Fotó: Ady Géza

A József Attila Könyvtárban szombaton 13 órakor nyitott a bolt. A kézműves-feladványtenger mellett játék- és könyves börzén kaphattak új gazdát e portékák. Az Intercisa Múzeum gyakorlatilag minden korosztály számára készült valamilyen izgalmas tárgyi és szellemi ajándékkal. A kézműveskedés itt sem hiányozhatott, a történelmi kvíz pedig a diákoknak szolgált tanulságos fejtörőkkel, sőt még elmerülhettünk a régi karácsonyok misztériumában, valamint Mithras, a legyőzhetetlen napisten legendájában is.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!