Kultúra

2016.03.01. 20:03

Körbevezettek a művészek

Dunaújváros –Maguk a kiállító művészek vezették körbe az érdeklődőket szombaton délután a Kortárs Művészeti Intézet termein, háttérinformációkkal látva el őket a tárlatról.

Balla Tibor

Elsőként Karácsonyi László futott neki, hogy Hakni című, első önálló kiállításán végigvezesse a közönséget, élő hátteret adva videó munkáiból, festményeiből, objektjeiből Zsinka Gabriella művészettörténész által válogatott izgalmas és játékos kiállításnak. A szerény és visszafogott művész elárulta többek közt azt is, hogy a rókatündér mondaköre már nagyon régen foglalkoztatja, és nem szándéka sem provokálni, sem polgárt pukkasztani. Martinkó Márk alapos ember, nála a koncepció előbb van meg, mint maga a kép, nem csoda hát, ha a tárlatvezetésre is alaposan felkészült. Mesélt a helyszínválasztással kapcsolatos kalandjairól, arról, hogy legprecízebb asszisztense a jelen lévő édesapja, és videó munkája hazaért Dunaújvárosba. Mindkét kiállítás a héten még látogatható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!