Kultúra

2016.04.28. 18:20

Zenei életünk kiválóságait díjazták

Dunaújváros – A zenepedagógusok hagyományos koncertjével és a Sándor Frigyes Díjak átadásával zárult a városi zeneiskola ünnepi rendezvénysorozata.

Szabó Szabolcs

A Sándor Frigyes Díjról döntő Dunaújvárosi Szonáta Zeneművészeti Alapítvány kuratóriumának elnöke, Moravecz Attila felidézte, 2012- ben azért alapították a rangos elismerést, hogy támogassák a helyi kulturális életet, másrészt felhívják a figyelmet a térségben dolgozó zenepedagógusok, zenészek és fiatal műveszek munkásságára. A Sándor Frigyes Emlékérmet  Pocsai Mária Andrea pedagógus, karvezető, a Sándor Frigyes Díjat pedig Pálinkás Eszter Ágnes tehetséges fiatal fuvolaművész vehette át a zeneiskola ünnepi hetének zárórendezvényén.

A Sándor Frigyes Díjat Pálinkás Eszter Ágnes és Pocsai Mária Andrea vehette át a zeneiskolában Fotó: Zs. E.

A Szonáta Zeneművészeti Alapítvány kuratóriuma Dunaújváros és térsége zenei életében végzett kiemelkedő munkásságáért idén Pocsai Mária Andreának, a Széchenyi István Gimnázium pedagógusának ítélte a Sándor Frigyes Díjat. A csütörtöki díjátadón elhangzott méltatás kiemelte, Pocsai Mária pedagógusi és karnagyi munkájáért többször országos elismerésbe részesült. A Széchenyi gimnázium vegyeskara irányítása alatt, 2007-ben kapta meg a város legrangosabb kulturális elismerését a Pro Cultura Intercisae Díjat. Számos népdaléneklő csoport szerveződött szakmai irányításával. A tehetséges fiatalok elismeréseként alapított Sándor Frigyes Díjat pedig Pálinkás Eszter Ágnes vehette át. Eszter sikeres szóló és más zenekari fellépéseinek száma a félszázat is megközelíti. Országos szinten is elismert tehetsége nagy szorgalommal párosul, mára korosztályában kiemelkedő tudásra tett szert - hangzott el a fiatal fuvolaművész eddigi pályájáról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!