Kultúra

2015.08.31. 12:29

Borsós Beátát választották a Vidéki Színházigazgatók Egyesületének titkárává

Szombaton közgyűlést és tisztújítást tartott Debrecenben a Vidéki Színházigazgatók Egyesülete. Dr. Borsós Beátát, a Dunaújvárosi Bartók Kamaraszínház igazgatóját választották az egyesület titkárává.

Szabó Szabolcs

A Vidéki Színházigazgatók Egyesületének beszámolója szerint a szombati országos színházi évadnyitó gálaműsor előtt a tagszínházak beszámoltak idei műsortervükről, és megvitattak fenntartói, működésbeli kérdéseket is.

Mivel az eddigi elnök, Fekete Péter nemrég lemondott a békéscsabai színház vezetéséről, és a Magyar Cirkusz és Varieté Nonprofit Kft. igazgatója lett, nem tudja folytatni az egyesület irányítását. Négy éves munkáját megköszönte a közgyűlés.

A 19 tagszínház közül 13 képviseltette magát a közgyűlésen, így a tisztújító szavazás során határozatképes döntést tudtak hozni. E szerint az egyesület új elnöke Oberfrank Pál, a Veszprémi Petőfi Színház igazgatója, két alelnöke Rázga Miklós, a Pécsi Nemzeti Színház, valamint Balázs Péter, a Szolnoki Szigligeti Színház igazgatója, titkára pedig Dr. Borsós Beáta, a Dunaújvárosi Bartók Kamaraszínház igazgatója lett.

Az egyesület a következő közgyűlését Szikora János meghívására a Székesfehérvári Vörösmarty Színházban tartja.

Dr. Borsós Beáta, a Bartók színház igazgatója

Mint arról a távirati iroda beszámolt Debrecenben kétnapos előadóművészeti konferencia is zajlott a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) színházművészeti tagozatának támogatásával múlt héten pénteken és szombaton.

Kucsera Tamás, a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) főtitkára emlékeztetett, hogy a kétnapos konferenciát komoly műhelymunka előzte meg: idén 9 ülést tartott a színházművészeti tagozat.

A kőszínházak népszínházi jellegét hangsúlyozta Ráckevei Anna, a Csokonai Színház igazgatója, aki a vidéki színjátszás hagyományait és közösségi, közművelődési szerepét taglaló szekciót vezette. Az igazgató szerint ahhoz, hogy a színházak betölthessék közművelődési szerepüket, a közmédiában fokozottabban kell jelen lenniük.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!