Kultúra

2016.08.03. 18:10

Krakkóba utazik a Vasas

Dunaújváros - Ismét a város jóhírét viszi a Dunaújvárosi Vasas Táncegyüttes. Ezúttal Krakkóba utaznak egy nemzetközi fesztiválra.

Balla Tibor

A hét végét a határon túl töltik a Dunaújvárosi Vasas Táncegyüttes táncosai. Két héttel a Világifjúsági találkozó után ad otthont a IV. Nyári Összművészeti Ünnepnek Lengyelország második legnagyobb és legöregebb városa, Krakkó. Az ünnepre a világ több pontjáról érkeznek folklór csoportok, zenekarok, majorettek, modern tánc csoportok, kórusok, zenei formációk az ország legvibrálóbb városába, a tudomány, a kulturális és művészeti élet centrumába.

A Dunaújvárosi Vasas Táncegyüttes ismét nemzetközi színtéren bizonyíthatja tudását Fotó: Ady Géza

Minden fellépőnek két alkalommal kell színpadra állni, alkalmanként 30-30 perces műsorral. A Vasas tagjai szombaton és vasárnap lépnek a nemzetközi közönség elé. Mindezek előtt azonban városnézés, a régió nevezetességeinek megtekintése, a tradicionális lengyel konyha megismerése várja majd a résztvevőket Krakkóban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!