Kultúra

2015.11.25. 16:11

Backstage - Kulisszák mögött

Dunaújváros – Szombaton este mutatkozik be a városi teátrum stúdiótermében a Bartók Táncszínház új darabja, a Backstage. A főpróbahét hajrájában a rendező-koreográfusként debütáló Kovács Dénessel beszélgettünk.

Szabó Szabolcs

– A színház vezetése által felkínált lehetőségnek köszönhetően az előző évadban kollégám és baráton Hernicz Albert mutatkozhatott be rendező-koreográfusként a Play című darabbal, a szombaton este debütáló Backstage pedig az én elképzeléseim alapján született. Az előadás alapötlet már régóta a fejemben volt és most Fejes Kitty koreográfussal közösen raktuk össze ezt az előadást, bízom benne, a színházlátogatók is örömmel fogadják majd – mondta le a DH-nak Kovács Dénes, aki immáron tizenkét éve dolgozik együtt a Bartók Táncszínházat vezető Vári Bertalannal.

– Sűrű hónapokon, heteken vagyunk túl, hiszen a Rómeó és Júlia bemutatója után Isztambulban volt egy fellépésünk, majd a hazaérkezés után rögvest nekiláttunk a Backstage próbáinak. Számomra különleges kihívásnak bizonyult ez a meglehetősen feszített próbafolyamat, hiszen most először próbáltam/próbálom ki magam rendezőként. A kollégáim és színháziak is nagyon sokat segítettek támogattak, ezúton is köszönet érte. A Backstage egy könnyed, szórakoztató darab, amelyben a nézők bepillantást nyerhetnek egy táncszínházi előadás kulisszatitkaiba és egy párkapcsolat rejtelmeibe is. Remélem, a nézők is szeretni fogják ezt a számos meglepetést tartalmazó előadást – tette hozzá Kovács Dénes.

A Backstage című darabot táncolják: Jaklics Liliána, Pap Éva, Hahn Jusztina, Plesovszki Petra, Kárpát Attila, Hernicz Albert, Eller Gusztáv, Széchenyi Krisztián, Kovács Dénes, Dunaveczki Éva.

Díszlet- és jelmeztervező: Hornyák István, Társ-koreográfus: Fejes Kitty, Zenei felelős: Iványi Tamás.

A Backstage című darabot december hónapban négy estén is láthatják az érdeklődők a Bartókban.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!