Kultúra

2015.04.09. 17:53

Különbözünk - diákok alkotásai a Lorántffy-ban

Nyolc iskola diákjainak összesen hetvenöt alkotása látható a Lorántffy Galériában.

Szabó Szabolcs

Különbözünk címmel hirdetett rajzpályázatot általános iskolás tanulóknak és középiskolás diákoknak a Lorántffy középiskola. A felhívásra összesen hetvenöt pályamű érkezett. A diákok alkotásaiból csütörtökön délután nyílt kiállítás a Lorántffy Galériában, ahol a zsűri által legjobbnak választott fiatal alkotókat is díjazták. A megnyitón a házigazda intézmény igazgatója Őszi Attila köszöntötte az érdeklődőket, majd az iskola pedagógusa, Juhász Gergely értékelte a sokszínű és figyelemre méltó kiállítás anyagát.

A Különbözünk címmel csütörtökön debütáló kollektív kiállítás megnyitóján Patakfalvi-Vigh Kincső 9. évfolyamos tanuló fuvolajátékát is élvezhették az érdeklődők. A felhívásra beérkezett alkotásokat Medvegy Zsuzsanna Pro Cultura Intercisae Díjas népművelő és Gáspár Aladár szintén Pro Cultura Intercisae Díjas festőművész értékelte. A legjobbaknak járó díjakat a kiállítás szervezője, Rohonczi Istvánné adta át az alkotóknak.

Az általános iskolások számára kiírt kategóriában: I. Nagy János (Rácalmás, II. Major Melinda (Arany), III. Karmacsi Judit Kincső. A középiskolásoknál: I. Bali Bettina, Vincze Zsuzsanna (Széchenyi), III. Nagy Kamilla (Lorántffy).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!