Kultúra

2016.04.17. 16:40

A Roma Kultúra Világnapja Perkátán

Perkáta - A Roma Kultúra Világnapját ünnepelte a Perkátai Roma Nemzetiségi Önkormányzat. Színes programok várták az érdeklődőket.

Horváth Dóra

A Zöld Mező zenekar, középen Fórizs Antal, az együttes vezetője

Szombaton este a Faluházban kezdődött a kultúra napi rendezvény, amelyet Dankó Lajos, a Perkátai Roma Nemzetiségi Önkormányzat vezetője nyitott meg. A fellépők sorában elsőként a Fórizs Antal által felkészített Zöld Mező Ének- és Zenekar műsorát láthattuk: a fiatalokból álló együttes a roma himnusz mellett népszerű slágerek feldolgozásával, valamint zumba koreográfiával is készült. Az Zöld Mezőnek a nap során ez volt a második fellépése, kora délután már előadták egyszer műsorukat Sárkeresztúron is. Az esti bált Dankó Szilvia énekesnő műsora alapozta meg, majd őt a helyi Patai Band követte a színpadon. Később a szintén Perkátáról származó Patai Gábor rapper lépett fel. A bál utolsó koncertjét Palika adta éjfélkor a fáradhatatlan közönségnek.

A rendezvény ideje alatt a szervezők büfével várták a vendégeket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!