Kultúra

2015.09.03. 15:14

Kerekasztal, tájékoztató portál, szabadegyetem

Dunaújváros - Kulturális kerekasztal, tájékoztató honlap, szabadegyetem: kultúramentő üzemmód alakul!

Pekarek János

Kultúramentés: akár ezzel az egyetlen szóval is jellemezhetnénk azt a kezdeményezést, amelyről csütörtökön reggel rendeztek sajtótájékoztatót a Munkásművelődési Központban. Annál is inkább alkalmas lenne a jellemzésre ez a kifejezés, mivel maguk a tájékoztatók is hivatkoztak rá igaz, csak az egyik programpontnál, de alkalmazható lenne általánosabb értelemben is.

Kováts Rózsa, az MMK ügyvezetője és Molnár József (Dodi), a Szellemi Ember Baráti Kör (SZEM) elnöke ugyanis elmondta, hogy egyfajta kultúramentő misszióba kezdtek más dunaújvárosi kulturális intézmények és kezdeményezések vezetőivel, munkatársaival együtt. Ez annyit (is) jelent, hogy e vezetők és munkatársak (a városból és környékéről egyaránt) rendszeresen találkoznak, közös kezdeményezésekbe fognak, egyeztetnek egymással. E kerekasztal mellett beindítanak egy olyan számítógépes portált (tesztelése e héten már folyik), amelyre bárki regisztrálhat, és megtudhatja, hogy a környélken mikor milyen kulturális rendezvény. Ezzel tán csökken a keresztbeszervezések, az egy estére nyolc eseményt szervező kezdeményezések száma.

A SZEM pedig Pentele Szakrális Szabadegyetemet indít, megfogalmazásuk szerint hiteles előadókkal. Nyílt nap erről szeptember 10-én 18 órától a az MMK 310. termében lesz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!